Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

"Κλειδώνουν" οι υποσχέσεις Τσίπρα σε ΔΕΘ - Στρατηγικό πλάνο του Μαξίμου για σηματοδότηση "επιστροφής στην κανονικότητα"





Της Νίκης Ζορμπά
Αδειάζει ο χρόνος στην πρωθυπουργική κλεψύδρα για την οριστικοποίηση των εξαγγελιών Τσίπρα από το βήμα του Βελλιδείου, το προσεχές Σάββατο. 
Μέσα στο καλάθι παροχών της ΔΕΘ, εξετάζονται εδώ και ημέρες από το οικονομικό και πρωθυπουργικό επιτελείο, σειρά παροχών, με στόχο η πρώτη "μεταμνημονιακή" ομιλία του Αλέξη Τσίπρα προς τις παραγωγικές τάξεις να περιλαμβάνει φοροελαφρύνσεις που θα "κλείνουν" το μάτι στους -έως εξουθενώσεως- φορολογούμενους πολίτες. 
Η θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στην αύξηση των φόρων, όπως την κατέγραψε ο ΟΟΣΑ, επικυρώνει εξάλλου, αυτό που όλοι συνομολογούν, εντός και εκτός Κυβέρνησης: Απαιτείται άμεση μείωση των φόρων, τόσο για να αντεπεξέλθουν οι πολίτες στις υποχρεώσεις τους όσο και για να πάρει μπρος η (πολύπαθη) ανάπτυξη, στην οποία ομνύει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. 
Ο κ. Τσίπρας εξάλλου, στο υπουργικό Συμβούλιο που συγκάλεσε την Παρασκευή, ομολόγησε μεταξύ άλλων ότι προϋπόθεση για την ανάπτυξη είναι η δημιουργία φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος. Το πώς ακριβώς το εννοεί βέβαια, θα αποκαλυφθεί στο "μπουκέτο" των μέτρων που θα ανακοινώσει στο πλαίσιο της ΔΕΘ, το προσεχές Σάββατο. 
Αυτά που εξετάζονται στην Κυβέρνηση ( και οριστικοποιούνται σε συσκέψεις σήμερα) είναι:
- Κατάργηση του μέτρου περικοπής συντάξεων και αφορολόγητου
- Μείωση ασφαλιστικών εισφορών σε ελεύθερους επαγγελματίες
- Μείωση φορολογίας επιχειρήσεων
- Μείωση στον ΦΠΑ εστίασης
Ποιο θα είναι το οριστικό "μείγμα" των υποσχέσεων Τσίπρα, θα φανερωθεί τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα, πάντως στις προθέσεις του πρωθυπουργού είναι η παρουσίαση "σχεδίου τετραετίας" και όχι των λίγων ( ή περισσότερων) μηνών που απομένουν στην παρούσα κυβέρνηση έως την προκήρυξη των εκλογών. 
Περιοδείες
Παραλλήλως, ο κ. Τσίπρας έχει βάλει μπρος επικοινωνιακά και το σχέδιο "εξωστρέφεια", πραγματοποιώντας τη δεύτερη για αυτή την εβδομάδα περιοδεία του. 
Χθες επισκέφθηκε το Μάτι για να "παρακολουθήσει" την πορεία υλοποίησης των μέτρων για τους πυροπαθείς ( η τραγωδία στην πληγείσα περιοχή θα βρίσκεται επί μακρόν στην πρωθυπουργική ατζέντα αποτελώντας βασικό σημείο τριβής με την αξιωματική αντιπολίτευση). 
Σήμερα, ο πρωθυπουργός περιοδεύει στα Χανιά.
Στις 10:00 θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη και τους Δημάρχους του Νομού Χανίων στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί το ΤΟΜΥ Χανίων. 
Ακολούθως,  θα επισκεφθεί τη μαρτυρική Κάνδανο, όπου θα καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων από τα ναζιστικά στρατεύματα. 
Η... εξωστρεφής διάθεση του κ. Τσίπρα εντάσσεται στο στρατηγικό πλάνο του Μαξίμου για σηματοδότηση "επιστροφής στην κανονικότητα" και διαρκούς "κίνησης" του πρωθυπουργού, εν όψει της μακράς προεκλογικής περιόδου που έχει ανοίξει έστω και άτυπα εδώ και εβδομάδες.

Πηγή:http://www.capital.gr/politiki/3314001/-kleidonoun-oi-uposxeseis-tsipra-se-deth-arxise-kai-periodeies-se-epideixi-kanonikotitas?utmsource=email