Ζούμε σε ενδιαφέροντες καιρούς, γεμάτους με ειδήσεις. Η επικαιρότητα, αναπόφευκτα, με την πάροδο του χρόνου γίνεται κομμάτι της Ιστορίας ή, εάν όσα συμβαίνουν δεν αφήνουν βαθύ αποτύπωμα στις ζωές των ανθρώπων, απλά... χάνεται. Τα εφήμερα λησμονούνται. Η λήθη καλύπτει τα ίχνη των πεπραγμένων που δεν επηρέασαν πολύ και πολλούς.
Δυστυχώς, τη μαύρη περίοδο μνημονιακής κατοχής της χώρας μας η επικαιρότητα έχει πολλή από ιστορία εντός της. Η θύελλα των περικοπών, της ύφεσης, η απώλεια εθνικής κυριαρχίας, η συλλογική αιμορραγία λόγω της μετανάστευσης των Ελλήνων και ο εποικισμός της πατρίδας από αλλογενείς και αλλόθρησκους πληθυσμούς έγιναν σε βραχύ χρονικό διάστημα. Επηρέασαν τον βίο των ανθρώπων, επηρεάζουν και θα επηρεάζουν για καιρό ακόμη.
Ένα από τα πρόσωπα που διαδραμάτισαν κομβικό ρόλο τα χρόνια της χρεοκοπίας είναι ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος είναι διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, οικονομολόγος και κολλητός φίλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Όταν ήταν υπουργός Οικονομικών της Ελλάδος (από το 2012 έως το 2014), ο κ. Στουρνάρας έδειχνε, σε πολιτικό επίπεδο, να λειτουργεί καλύτερα ως εκπρόσωπος της τρόικας στην ελληνική κυβέρνηση παρά ως Έλληνας αξιωματούχος που «διαπραγματευόταν» με τους δανειστές. Το αυτό ισχύει και για τη θητεία του στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Όπως αποκαλύπτει η «δημοκρατία», τον κ. Στουρνάρα βολιδοσκόπησε πρόσφατα ο κ. Μητσοτάκης για την πιθανότητα να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών. Ο κ. Στουρνάρας αρνήθηκε επειδή έχει θέσει τον πήχη των φιλοδοξιών του πολύ ψηλά.
Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα εντάξει και κεντροαριστερούς και αριστερούς στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ., αλλά και στην κυβέρνηση που θα σχηματίσει. Άραγε, όταν το έλεγε αυτό, είχε υπόψη του μια Κεντροαριστερά και μια Αριστερά τύπου Στουρνάρα;
Η «δημοκρατία» θεωρεί σχεδόν βέβαιο ότι η Ν.Δ. θα σπεύσει να διαψεύσει την αποκάλυψή μας. Όμως το ευτύχημα είναι ότι οι πολίτες αποδεικνύονται πλέον αρκετά έμπειροι για να διακρίνουν τι είναι αληθές και τι επίσημα αποδεκτό. Τέλος, οι πηγές των πληροφοριών για το ρεπορτάζ μας είναι απολύτως αξιόπιστες και μη επιδεχόμενες αμφισβήτησης
πηγή:https://www.dimokratianews.gr/content/90637/tetoioys-psahnei-i-nea-dimokratia