Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Συντάξεις: Θα τους "ταράξουμε στην νομιμότητα". Χιλιάδες οι προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων


Αποτέλεσμα εικόνας για η δικαιοσυνη μιλησε

 Αφού οι εκάστοτε, μέχρι σήμερα,Κυβερνώντες παραβιάζουν κατάφωρα το Σύνταγμα, δεν σέβονται και δεν εφαρμόζουν τις αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων της Χώρας, χιλιάδες συνάδελφοι, αποφάσισαν, να τους "ταράξουν στην νομιμότητα", καταθέτοντας προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, (ΕΔΑΔ), για την διεκδίκηση των αναδρομικών χρημάτων, της παρακράτησης Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ), του ν. 3865/2010, που κρίθηκε αντισυνταγματικός με την υπ΄ αριθ. 244/2017 απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

    Η κατάθεση των προσφυγών αυξήθηκε κατακόρυφα μετά την διαπίστωση ότι, το Ελεγκτικό Συνέδριο, μετά την 4707/17-6-2015 απόφασή του με την οποία ακύρωσε τις συνταξιοδοτικές πράξεις  του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), το  ΙΙΙ τμήμα του ΓΛΚ ,αρχίζει να στέλνει ονομαστικά αποσπάσματα της απόφασης για εκτέλεση, με την εκτίμηση ότι, το ΓΛΚ θα αρχίσει να επιστρέφει τα δικαιούμενα ποσά από το 2018, μόνο σε όσους κατέθεσαν έφεση ή αγωγή.

    Το επιχείρημα κάποιων ότι, θα πρέπει πρώτα να προσφύγουμε με προσωπικές αγωγές στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στην συνέχεια, εάν δεν δικαιωθούμε, να προσφύγουμε στο ΕΔΑΔ, δεν ευσταθεί γιατί σε συζήτηση, που είχαν, για το εν λόγω θέμα, Εισαγγελικός λειτουργός με δικηγόρο, ο πρώτος παραδέχθηκε ότι: 
     .  Στην περίπτωση που κατατεθούν αγωγές, ο απαιτούμενος χρόνος εκδίκασης είναι τα 5 χρόνια και ότι η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα είναι η ίδια !!
     . Η πρόταση για κατάθεση αγωγής έγινε, για να επιμηκυνθεί ο χρόνος  της δικαίωσης του προσφεύγοντος, καθόσον εάν στον απαιτούμενο χρόνο για την  εκδίκαση της αγωγής, προστεθεί στη συνέχεια και ο χρόνος εκδίκασης της προσφυγής στο ΕΔΑΔ, που είναι 3-5 χρόνια, τότε η πιθανή δικαίωση θα πραγματοποιηθεί μετά από 8-10 χρόνια! Χρόνος που εκτιμάται πως, η Χώρα θα έχει ανακάμψει οικονομικά και θα έχει την δυνατότητα να εφαρμόζει πιστά τις αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων.

   Από τα παραπάνω συνάγεται εύκολα ότι, ο μόνος τρόπος για να δικαιωθούμε είναι, να εξαντλούμαι όλα τα ένδικα μέσα μέχρι την τελική δικαίωσή μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου