Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Του έδωσαν 3.000 € για την άδεια που... πήρε!! Ξέφρενο πάρτι σε φορέα του Δημοσίου.







Στελέχη-«φαντάσματα» με άδεια από τη... σημαία και μπόνους στην Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.!
Ως ιδιωτική επιχείρηση ή προσωπικό τους μαγαζί αντιμετωπίζουν έναν από τους μεγαλύτερους φορείς του Δημοσίου διάφορα προβεβλημένα στελέχη του! Φτάνουν στο σημείο να «πριμοδοτούν» τον εαυτό τους ως και με έναν μήνα υπηρεσιακή άδεια ή να δηλώνουν ψευδώς ότι τον Δεκαπενταύγουστο συμμετέχουν σε συσκέψεις ενώ στην πραγματικότητα κάνουν διακοπές.

Ο λόγος για υψηλόβαθμα στελέχη της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. (ΚτΠ Α.Ε.), μερικά εκ των οποίων εμφανίζονται να πρωταγωνιστούν σε μια σειρά από κωμικοτραγικές καταστάσεις που προκαλούν, όμως, το δημόσιο αίσθημα, καθώς καταγγέλλονται ακόμη και για ενθυλάκωση χρηματικών αποζημιώσεων που δεν δικαιούνται.

Ο «καυτός» φάκελος βρίσκεται ήδη στη διάθεση του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος τη Δευτέρα επισκέφθηκε την ΚτΠ Α.Ε., συνομίλησε με τους επικεφαλής της εταιρίας και ζήτησε μηδενική ανοχή απέναντι σε ζητήματα αδιαφάνειας και διαφθοράς αλλά και την αξιοποίηση όλων των στελεχών. Από τα στοιχεία που δημοσιεύει πάντως σήμερα η «δημοκρατία» προκύπτει ότι εντός του δημόσιου φορέα επικρατεί η νοοτροπία τού «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει».

Η περίπτωση ανώτερου στελέχους της ΚτΠ Α.Ε., που έφτασε στο σημείο να «πριμοδοτήσει» με υπηρεσιακή άδεια 37 ημερών τον εαυτό του, σίγουρα διεκδικεί μια θέση στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Πρόκειται για τον διευθυντή Διοίκησης και Προσωπικού της εταιρίας, ο οποίος προφανώς με αυτή τη συμπεριφορά θεωρεί ότι δίνει το καλό παράδειγμα και στους υπόλοιπους υπαλλήλους της εταιρίας.

Βάσει των στοιχείων που βρίσκονται στη διάθεσή μας το εν λόγω στέλεχος λείπει σε άδεια από τις 8 Σεπτεμβρίου 2015 και αναμένεται να επιστρέψει στα καθήκοντά του στις 13 Νοεμβρίου! Φρόντισε, βλέπετε, να «κολλήσει» στην αναρρωτική άδεια, την οποία είχε πάρει από τις 8 Σεπτεμβρίου 2015 έως και τις 7 Οκτωβρίου 2015, και υπηρεσιακή άδεια 27 εργάσιμων ημερών που μαζί με τα Σαββατοκύριακα φτάνει τις 37 ημέρες.

Βάσει της καταγγελίας που κατέληξε στο γραφείο του κ. Κουρουμπλή πρόκειται για «ψεύτικη υπηρεσιακή άδεια», η οποία δόθηκε με την έγκριση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας προκειμένου το εν λόγω στέλεχος να πληρώνεται από το σπίτι του!

«Κάνει κατάχρηση του ρόλου του και παράβαση των καθηκόντων του, καθώς εμφανίζεται να λείπει από τη δουλειά εξυπηρετώντας υπηρεσιακές ανάγκες, οι οποίες όμως δεν υπάρχουν» αναφέρεται χαρακτηριστικά. Το πλέον παράδοξο είναι ότι την άδεια έχει υπογράψει και ο υπεύθυνος προσωπικού της εταιρίας, ο οποίος, όμως, αντιμετωπίζει ένα άλλου είδους πρόβλημα: Δεν μπορεί να κατέχει τη συγκεκριμένη θέση καθώς είναι απόφοιτος ΤΕΙ. Ψύλλοι στ' άχυρα, θα πει κάποιος...
Του έδωσαν 3.000 € για την άδεια που... πήρε!
Μια άλλη ιδιαίτερη περίπτωση αποτελεί και εκείνη του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας. Καταγγέλλεται ότι μετέτρεψε την καλοκαιρινή του άδεια σε υπηρεσιακή, με αποτέλεσμα να εισπράξει 3.000 ευρώ, τα οποίο όμως δεν δικαιούνταν. Το συγκεκριμένο ποσό προήλθε από την εξόφληση της κανονικής άδειας, που δεν χρησιμοποίησε καθώς -σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα- την αντικατέστησε με την υπηρεσιακή.

Σύμφωνα με τα
επίσημα στοιχεία το εν λόγω στέλεχος, που αντικαταστάθηκε πριν από λίγο καιρό από τον κ. Μανωλιτσάκη, εμφανίζεται στις 12, 13, 14, 16, 17, 18 και 19 Αυγούστου 2015 να βρίσκεται σε υπηρεσιακή άδεια, ενώ στην πραγματικότητα απολάμβανε τις καλοκαιρινές του διακοπές στη Θεσπρωτία. Σαν να μην φτάνει αυτό, πριν από 15 ημέρες το συγκεκριμένο πρώην στέλεχος φέρεται ότι εισέπραξε 3.000 ευρώ που δικαιούνταν για τις ημέρες κανονικής άδειας που δεν είχε χρησιμοποιήσει!

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες υποθέσεις -και όχι μόνο- έχουν θορυβήσει τον αρμόδιο υπουργό, ο οποίος φέρεται αποφασισμένος να βάλει τέλος σε ανάλογες νοοτροπίες και συμπεριφορές, ενώ εντός της υπηρεσίας γίνεται λόγος ακόμη και για δημιουργία κλίκας που απαρτίζεται στελέχη φίλα προσκείμενα στον διευθύνοντα σύμβουλο με σκοπό να επικρατεί μια ολοκληρωτική κατάσταση και να πιέζονται υπηρεσιακά στελέχη προκειμένου να ικανοποιούνται συγκεκριμένοι σκοποί. 
Στο πλαίσιο της αδιαφάνειας που επικρατεί εντάσσεται και η περίπτωση της γραμματέως του διευθύνοντος συμβούλου, η οποία εμφανίζεται να έχει υψηλότερες αποδοχές από τους διευθυντές της υπηρεσίας.
πηγή:dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου