Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Μία Χριστουγεννιάτικη ΑΛΗΘΙΝΗ ιστορία












μία Χριστουγεννιάτικη ιστορία
[ αληθινή ιστορία ]
Συνέβη σε ένα εστιατόριο στο Δουβλίνο, μία ημέρα σαν αυτή. Όλα ξεκίνησαν με τα γενέθλια ενός Γάλλου τουρίστα, ο οποίος αποφάσισε να τα περάσει στην Ιρλανδία μαζί με τη φιλενάδα του, στην πιτσαρία του Paulie στην Grand Canal Street.Έτσι, το βράδυ άρχισε με ιταλικά αρώματα & γεύσεις, χωρίς κάτι να διαφαινόταν πως θα μπορούσε να ταράξει τη θαλπωρή του νεαρού ζευγαριού. Αυτό που συνέβη όμως, έκανε την καρδιά τους να πλημμυρίσει με ζεστασιά...

"Όταν ζήτησα από το σερβιτόρο το λογαριασμό στο τέλος της βραδιάς, έδειχνε σαν ντροπιασμένος και με δυσκολία μας είπε: «Υπάρχει κάτι που πρέπει να σας πω, να σας εξηγήσω. Πριν λίγο καθόταν εκεί πιο πέρα ένας κύριος...»

Κάπου εκεί τον διέκοψα γιατί υπέθεσα πως κατάλαβα το πρόβλημα - έγινε ένα απλό μπέρδεμα στους λογαριασμούς των τραπεζιών και θα έπρεπε να επαναλάβουμε στο σερβιτόρο τι παραγγείλαμε. Πόσο λάθος είχα.

«Ο κύριος αυτός ήρθε και πλήρωσε το τραπέζι σας, δεν χρειάζεται να πληρώσετε τίποτε. Είστε ΟΚ με αυτό? Δεν ξέραμε τι να κάνουμε και πως να σας το πούμε, δεν είμασταν σίγουροι για το πως θα νιώθατε...», μας είπε ενώ είχαμε μείνει και εγώ και η κοπέλα μου με το στόμα ανοιχτό.

Μας ήταν τόσο δύσκολο να πιστέψουμε πως ένας άνθρωπος, ένας ξένος, τελείως άγνωστος για εμάς, από καθαρό αλτρουισμό πλήρωσε για το λογαριασμό μας και δεν θέλησε καν να τον ευχαριστήσουμε - απλώς έφυγε.

Η κοπέλα μου συγκινήθηκε τόσο που αποφασίσαμε να δώσουμε ένα γενναίο φιλοδώρημα στους υπαλλήλους και με τα υπόλοιπα χρήματα, κάναμε κι εμείς μία έκπτωση στο λογαριασμό των τελευταίων 2 τραπεζιών που είχαν απομείνει. Αγαπημένε μας ξένε, αν διαβάζεις αυτές τις γραμμές, να ξέρεις ότι αυτό που έκανες ήταν εκπληκτικό... Σε ευχαριστούμε με όλη μας την ψυχή. Καλά σου Χριστούγεννα."


Αναφορές λένε πως αυτός ο άγνωστος κύριος προσφέρει δωρεάν γεύματα κάθε χρονιά, στους θαμώνες των μαγαζιών του Δουβλίνου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου