Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟ 2014 ..........






      Κάνοντας τον απολογισμό του απολογισμό του 2014, που μας αποχαιρετά σε λίγες μέρες, διαπιστώνουμε, ότι μας αφήνει με,  την πικρή γεύση της αδικίας,της κοροϊδίας, του εμπαιγμού, της απαξίωσης, της στοχοποίησης και την ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού εναντίον μας και όλα αυτά γιατί:
     
      α.  H απόφαση της Κυβέρνησης να βαφτίσει, την μερική αποκατάσταση μισθών και συντάξεων,γενναιόδωρη αύξηση, που ξεκινά, για την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων, από το ιλιγγιώδες πληρωτέο ποσό των 0,1 ευρώ και καταλήγει στα 40 ευρώ, απέδειξε ότι συνεχίζει την σκόπιμη οικονομική στοχοποίηση μας, ότι δεν εφαρμόζει, όπως οφείλει, τις αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων, που ως Κράτος δικαίου, που ισχυρίζεται ότι είναι, θα έπρεπε ήδη να είχε πράξει, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι οι μειώσεις των μισθών και συντάξεων που μας επέβαλε, ήταν αντισυνταγματικές,παράνομες και πολύ μεγαλύτερες από τους άλλους κλάδους των Δημοσίων υπαλλήλων.
     
     β.  Παρά τις γενναιόδωρες αυξήσεις συνεχίζουμε να παραμένουμε τελευταίοι και με διαφορά στον μισθολογικό πίνακα των ειδικών μισθολογίων
    
     γ.  Συνεχίζεται η μείωση των μερισμάτων του ΜΤΣ και του ΕΚΟΕΜΣ, ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο με τις επικουρικές συντάξεις των άλλων ταμείων και ειδικά των "ευγενών", των οποίων, αφενός μεν οι μειώσεις είναι μικρότερες αφετέρου δε οι μηνιαίες καθαρές επικουρικές αποδοχές τους, σε σύγκριση με τα δικά μας μερίσματα είναι, το λιγότερο, υπερδιπλάσιες και το καλύτερο, επιδοτούνται γενναία από τον Κρατικό προϋπολογισμό,ενώ τα δικά μας ταμεία επιδοτούνται με αδιαφορία !
   
     δ. Το μεγάλο ετήσιο δημοσιονομικό κόστος, της μερικής αποκατάστασης,των 350 εκατ. ευρώ που επικαλείται  το ΥΠ.ΟΙΚ ,είναι ένα τεράστιο ψέμα, γιατί το πραγματικό κόστος ανέρχεται στα 70 εκατ. ευρώ και στο κάλεσμα που του έγινε,  από το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών θεσμικών Ενώσεων, να δώσει στη δημοσιότητα το πραγματικό κόστος δεν το έχει πράξει. Επίσης οι δηλώσεις κάποιων όπως " οι Στρατιωτικοί δεν έπρεπε να πάρουν φράγκο" από τον νεόκοπο της πολιτικής Ευρωβουλευτή  Κο Κύρτσο, ΄κοπρόσκυλα" και "θα παντελονιάσει 500 ευρώ η Συνταγματαρχάρα" από τους Κους Βερύκιο και Αυτιά , τους υπηρέτες της δημοσιογραφίας που χρησιμοποιούν την πληροφόρηση ως κοινωνικό αγαθό και όχι ως εμπόρευμα ή μέσο προπαγάνδας, ενεργοποιούν το κοινωνικό αυτοματισμό εναντίον μας με προφανή σκοπό την στοχοποίηση και την απαξίωση μας.
      
     Τελικά θα πρέπει να είμαστε πράγματι το γομάρι του Έθνους

     Επειδή όμως το ψέμα, η κοροϊδία,ο εμπαιγμός, η απαξίωση και η αδικία άρχισαν να φανερώνονται, επειδή δεν πάει άλλο, επειδή όλα εδώ πληρώνονται, επειδή η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία και επειδή έχουμε μάθει να μην εγκαταλείπουμε ποτέ την  μάχη, ας αφήσουμε πίσω μας τα τελευταία δυσάρεστα χρόνια, προσδοκώντας το 2015 να είναι η αρχή για ένα καλύτερο και δίκαιο αύριο τόσο για ΄μας όσο και για την Πατρίδα μας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου