Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

ΛΙΑΠΗΣ Ο ΜAΓΙΣΤΡΟΣ ΤΩΝ .........!!!!!

πηγη: Αlpha TV


Με κρατική χρηματοδότηση η έπαυλη του Λιάπη στην Ευρυτανία

Ενημερώθηκε στις 3 Ιαν - 19:23

Μία νέα περίεργη υπόθεση με πρωταγωνιστή τον Μιχάλη Λιάπη έρχεται στο φως της δημοσιότητας, λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη του πρώην υπουργού να οδηγεί το πολυτελές τζιπ του με πλαστές πινακίδες. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, το σαλέ που περνά τις χειμερινές διακοπές του στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας ο Μιχάλης Λιάπης, ανακαινίστηκε με κοινοτικές χρηματοδοτήσεις για να γίνει ξενώνας. Όπως αποκαλύπτει όμως η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που φτιάχτηκαν, δεν φιλοξένησαν ποτέ κανέναν τουρίστα.
Η οικογένεια Λιάπη αξιοποίησε τις κοινωνικές χρηματοδοτήσεις την περίοδο 1992-’93, τότε που ο Μιχάλης Λιάπης ήταν υφυπουργός Εμπορίου. Σύμφωνα όμως με τους κατοίκους του χωριού, το εν λόγω ακίνητο δεν λειτούργησε ποτέ ως τουριστικό κατάλυμα. Η χρηματοδότηση εγκρίθηκε από την εταιρεία «ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΑΕ», όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και την υπογραφή σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ έβαλε ο τότε διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και Νομάρχης και σημερινός βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κοντογεώργος, ο οποίος διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για απιστία, μαζί με άλλα μελή του τότε Νομαρχιακού Συμβουλίου, γιατί παρείχαν παρανόμως εγγύηση στην εταιρεία «ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΑΕ», προκειμένου να εξασφαλίσει δάνειο 4,7 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Όπως αποκαλύπτει ο ALPHA φέρνοντας στην δημοσιότητα επίσημο έγγραφο, η θεια του Μιχάλη Λιάπη στην όποια άνηκε το σπίτι, ζητά σύμφωνα με αυτό από τον ΕΟΤ στις 21 Ιουνίου του 1995 να προχωρήσει σε έναρξη εργασιών και βάσει αυτού εγκρίθηκε επιδότηση ύψους 10 εκατομμυρίων δραχμών για την ανακαίνιση της έπαυλης. Στο «πόθεν έσχες» του Μιχάλη Λιάπη φαίνεται καθαρά, ότι ο πρώην υπουργός έχει στην ιδιοκτησία του το 50% της συγκεκριμένης οικείας. Το 2002 όπως αποκαλύπτει ο ALPHA με επίσημο έγγραφο, η οικογένεια Λιάπη ζήτησε την παύση λειτουργίας της επιχείρησης και έτσι τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που φτιάχτηκαν με κοινοτικά κονδύλια και επιδοτήσεις, έπαψαν να λειτουργούν και το σπίτι έμεινε ανακαινισμένο στην οικογένεια Λιάπη.