Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Ο ΑΪ ΝΙΚΟΛΑΣ ΤΟΥ ΛΗΣΤΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ.....!!!!!!



Στρατιωτικά Παραπολιτικά (03/01/2014)


Το δείπνο της Φώφης
Εορταστικό δείπνο με επιφανείς εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου είχε η Φώφη Γεννηματά λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Μιλάμε για πολύ βαριά ονόματα στο τραπέζι της αναπληρώτριας υπουργού Αμύνης. (ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ SECRET 03/01/2014)

441 ΑΒΥΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Σε διακλαδικό εργοστάσιο παραγωγής φαρμάκων σχεδιάζει η κυβέρνηση να μετατρέψει την 441 Αποθήκη Βάσεως Υγειονομικού Υλικού (441 ΑΒΥΥ), προκειμένου να... εφοδιάζει με τα προϊόντα της και να καλύπτει τις ανάγκες των στρατιωτικών νοσοκομείων και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Ήδη, η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννήματα, ζήτησε από το ΓΕΣ να προχωρήσει στην τροποποίηση του οργανογράμματος της και του κανονισμού λειτουργίας της 441 ΑΒΥΥ. Σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Υγειονομικού των Ενόπλων Δυνάμεων, η κα Γεννηματά ανέλαβε ακόμη πρωτοβουλία, προκειμένου να γίνεται χρήση προϊόντων της 441 ΑΒΥΥ που ανήκουν στην κατηγορία του «μη φαρμακευτικού υλικού» (γάζες, ταλκ κ.λπ.) από το στρατιωτικό προσωπικό και να διατίθενται από τα στρατιωτικά πρατήρια. Σημειώνεται ότι στις εγκαταστάσεις της 441 ΑΒΥΥ παρασκευάζονται φάρμακα και υγειονομικό υλικό που καλύπτουν σημαντικό κομμάτι των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων. (ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 03/01/2014 - Χ.Α.Κ.)

Ιδιωτικά ΚΨΜ!
Οι ιδιωτικοποιήσεις «χτύπησαν» και την... πόρτα των Ενόπλων Δυνάμεων! Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις που είχαν καταθέσει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θ. Δαβάκης επιβεβαίωσε την εκμίσθωση σε ιδιώτες κυλικείων, κυρίως σε μεγάλες στρατιωτικές μονάδες, τονίζοντας μάλιστα ότι η «ιδιωτικοποίηση» των περίφημων ΚΨΜ «θα συμβάλει στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας». Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες των βουλευτών της αντιπολίτευσης περί μεγάλης αύξησης των τιμών στα ιδιωτικά ΚΨΜ, ο υφυπουργός διαβεβαιώνει ότι υπάρχει ρητή πρόβλεψη για πλαφόν στις ανώτατες τιμές πώλησης των βασικών προϊόντων, ούτως ώστε να μην επιβαρύνεται οικονομικά το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων... (ΕΘΝΟΣ 03/01/2014)

ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
Ένα μέτρο που προκάλεσε πολλές συζητήσεις αφορά τη χορήγηση αδείας, άνευ αποδοχών, στα στελέχη. Στον απολογισμό που έκανε το ΓΕΕΘΑ εκτιμά πως είναι στα θετικά ότι επετράπη στα στελέχη των ΕΔ για σοβαρούς ιδιωτικούς λόγους η εφάπαξ χορήγηση άδειας χωρίς αποδοχές διάρκειας τουλάχιστον ενός (1) έτους και μέχρι τρία (3) έτη, κατόπιν έγκρισης του αρχηγού του οικείου Γενικού Επιτελείου. (ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 03/01/2014)

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
Μια ευχάριστη είδηση στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, που όπως όλοι οι στρατιωτικοί έτσι και αυτοί τα φέρνουν δύσκολα, έδωσε με έγγραφό του που αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα του (www.hellenicnavy.gr) το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού. Όπως ενημέρωσε το ΓΕΝ στο πλαίσιο της μέριμνας υπέρ του προσωπικού, τα ε.ε. και ε.α. στελέχη του, εγκρίθηκαν νέα προνομιακά προγράμματα τηλεφωνίας με εκπτώσεις που φτάνουν κατά περίπτωση το 60% σε σχέση με τις υπάρχουσες τιμές καταλόγου. (ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 03/01/2014)

ΣΥΣΜΕΔ
Τις δύσκολες γιορτές που πέρασαν και φέτος οι στρατιωτικοί περιγράφει σε άρθρο του με τίτλο «Θα ζήσουμε καλά κι αυτοί χειρότερα» ο πρόεδρος του ΣΥΣΜΕΔ αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ) Α. Τσουκαράκης. Στο άρθρο του, μάλιστα, που συνέπεσε με τις πρόσφατες αποκαλύψεις για το πάρτι της μίζας στα εξοπλιστικά, ο πρόεδρος του ΣΥΣΜΕΔ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κομμάτι της κρίσης και οι Έλληνες στρατιωτικοί υφίστανται τις συνέπειές της χωρίς να είναι επιλογή τους και χωρίς τη συνδρομή τους. Βλέπετε, άλλοι συνέδραμαν στην κρίση, άλλοι "έφαγαν" με χρυσά κουτάλια»... (ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 03/01/2014)

«Ο Αϊ-Νικόλας του... Ληστή»

Το εκκλησάκι που έφτιαξε με δικά του(;) χρήματα ο Αντ. Κάντας στην Κέρκυρα

Μπορεί ο Αντώνης Κάντας να έγινε γνωστός στο Πανελλήνιο όταν πρόσφατα αποκάλυψε στις δικαστικές Αρχές ότι λάμβανε μίζες ως αναπληρωτής γενικός διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ωστόσο στην Κέρκυρα τον γνώριζαν ως έναν ήσυχο απόστρατο αξιωματικό, οργανωμένο στο ΠΑΣΟΚ, που τα τελευταία χρόνια έκανε ακαδημαϊκή καριέρα. Στον τόπο καταγωγής του, βέβαια, τον θυμούνται και για ακόμα έναν λόγο. Το 2010 έχτισε στα Μελίκια Λευκίμμης, συγκεκριμένα στο Σκάλωμα, με δικά του έξοδα το ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου, στη μνήμη του πατέρα του, Νίκου Κάντα. Πρόκειται για ένα καλαίσθητο εκκλησάκι, με θέα το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου, λίγα μέτρα μακριά από το λιμανάκι της Λευκίμμης.

Το συγκεκριμένο ξωκλήσι τα τελευταία χρόνια λειτουργεί κυρίως την ήμερα της εορτής του Αγίου, όπου συγκεντρώνεται η οικογένεια, οι φίλοι και οι γνωστοί του κ. Κάντα, ενώ στο παρελθόν έχουν τελεστεί και βαπτίσεις. Η τελευταία δημόσια εμφάνισή του, μάλιστα, στη γενέτειρά του έγινε πριν από λίγες ημέρες, στις 6 Δεκεμβρίου, ανήμερα τη γιορτή του Αγίου Νικολάου.

Όπως λέγεται, οι συγχωριανοί του ένιωσαν ευγνωμοσύνη για αυτή τη γενναιόδωρη πράξη, η οποία όμως έδωσε τη θέση της στην έκπληξη όταν έγιναν γνωστές οι έκνομες ενέργειές του, με αποτέλεσμα αρκετοί από αυτούς να αποκαλούν μεταξύ αστείου και σοβαρού τον ναό ως το εκκλησάκι του... Αι-Νικόλα του Ληστή! Σημειώνεται πως για τους συγχωριανούς του στην Κέρκυρα ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής Εξοπλισμών δεν ήταν παρά ο«Μητσιόλας», αφού με αυτό το παρατσούκλι τον γνώριζαν. (ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ SECRET 03/01/2014)

πηγη: ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ