Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

AΠΟ ΤΟ ΠΑΡΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΣ ΛΕΦΤΑ !!!!!





Από το "πάρε τα λεφτά των στρατιωτικών και τρέχα" στο "τρέχα να βρεις λεφτά για τους στρατιωτικούς"


“Πάρε τα λεφτά και τρέχα”. Τρέχα δώστα στην τρόϊκα που ζητά να πιάσεις τους “στόχους” . Αυτή ήταν -και πιθανότατα παραμένει- η τακτική και η στρατηγική της κυβέρνησης. Στους στρατιωτικούς δε εφαρμόστηκε με απόλυτη “αγριότητα”. Γιατί πίστεψαν ότι δεν θα υπάρξει καμία αντίδραση. Και υπολόγισαν ότι οι δικαστικές διεκδικήσεις θα καθυστερούσαν αρκετά.

“Πάρε τα λεφτά και τρέχα” ήταν το δόγμα του οικονομικού επιτελείου που είχε την απόλυτη έγκριση της στρατιωτικής ηγεσίας. Μέσω της σιωπής μόνο; Θα αναμένουμε κάποια στιγμή άνθρωποι που ήταν παρόντες σε συσκέψεις και συζητήσεις να μας διαφωτίσουν αν υπήρξε μόνο σιωπή. Ή αν υπήρξε και αποδοχή . Όταν δεν θα φορούν πια στολή θα μπορούν ελευθερα να μας πουν .

Μόνο που σ΄ αυτή την ταλαιπωρημένη χώρα εξακολουθούν να λειτουργούν θεσμοί και όργανα τα οποία η Δημοκρατία μας -με όσες παθογένειες κι αν έχει- προβλέπει ότι πρέπει να λειτουργούν. Το Συμβούλιο της Επικρατείας ίσως να αιφνιδίασε την κυβέρνηση με την ταχύτητά του. Και τώρα το σύνθημα είναι “τρέχτε να βρείτε λεφτά” για να επιστρέψουν οι μισθοί των στρατιωτικών στα επίπεδα του 2012 έστω. 

Το “στρίμωγμα” της κυβέρνησης αλλά και όσων από την ηγεσία των ΕΔ ακολουθούσαν χωρίς τη παραμικρή αντίρρηση όσα και ασκούμενος δικηγόρος ήξερε ότι είναι αντισυνταγματικά, είναι μεγάλο. Πως θα βγει από την γωνία η κυβέρνηση παραμένει ένα ερώτημα. Το σίγουρο είναι ότι θα είναι περισσότερο και βαρύτερα τραυματισμένη. Κι αυτό γιατί το κλίμα που επικρατεί στο προσωπικό των ΕΔ είναι ότι αυτό μόνο του, μέσω των Ενώσεων και της “φασαρίας” που δημιούργησαν κέρδισαν μια μάχη που η κυβέρνηση θεωρούσε τελειωμένη. Αυτά για όσους πιστεύουν στα σοβαρά ότι η απόφαση του ΣτΕ μπορεί να αποτελέσει έστω και για αστείο “προεκλογικό επιχείρημα”.

Η κυβέρνηση ,το οικονομικό της επιτελείο πιο συγκεκριμένα έχει μερικές εβδομάδες για να βρει λύση. Η πίεση των δανειστών να βρεθούν ισοδύναμα κάνει την κατάσταση δραματική. Κι αν κάποιοι κάνουν το λάθος να προσφύγουν στον “κοινωνικό αυτοματισμό”, παρουσιάζοντας τους στρατιωτικούς ως …υπεύθυνους για την μη επίτευξη του …εθνικού στόχου του πλεονάσματος το μόνο που θα κατορθώσουν είναι να κάνουν την κατάσταση εκτός από δραματική και εκρηκτική.

πηγη: OnAlert