Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

To Ισραήλ βομβάρδισε Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία στη Λωρίδα της Γάζας - Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες - ΒΙΝΤΕΟ -


 Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίστηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή με στόχο την Ορθόδοξη Εκκλησία στη Λωρίδα της Γάζας τον Άγιο Πορφύριο Γάζας όπου έχουν καταφύγει 1000 Ορθόδοξοι Παλαιστίνιοι.Το ένα θύμα είναι κορίτσι. Η επίσημη τηλεόραση της PA (Falasteen) επιβεβαιώνει ότι βομβάρδισαν την εκκλησία.

Ο πάστορας Μίτρι της Ευαγγελικής Λουθηρανικής Χριστουγεννιάτικης Εκκλησίας στη Βηθλεέμ, επιβεβαιώνει.
Παραθέτω, αναφορά:
Έκτακτη είδηση: Το Ισραήλ βομβάρδισε ένα σπίτι που συνορεύει με την ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Γάζα, με αποτέλεσμα να γκρεμιστεί η αίθουσα συνελεύσεων όπου βρίσκονταν περίπου 50 χριστιανοί. Τουλάχιστον ένα παιδί δολοφονήθηκε και πολλοί τραυματίστηκαν, όλοι χριστιανοί. Πολλοί είναι ακόμα κάτω από τα ερείπια.

ΑΝΑΦΟΡΑ

”Καθαρή τρομοκρατία!

Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε την εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου στην οδό Omar Al-Mukhtar στη Γάζα, με δεκάδες χριστιανούς τραυματίες μεταξύ των οποίων σε πολύ κρίσιμη κατάσταση

Πολλοί Παλαιστίνιοι κάτω από τα ερείπια”

οι πρώτες αναφορές..

Ισραηλινά αεροπλάνα βομβάρδισαν κτίριο της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στη Γάζα, με πολλούς νεκρούς και τραυματίες.

Υπουργείο Εσωτερικών στη Γάζα:
Ένα από τα κτίρια της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο κέντρο της πόλης της Γάζας κατέρρευσε ως αποτέλεσμα των «ισραηλινών» επιδρομών, προκαλώντας μεγάλο αριθμό τραυματισμών, συμπεριλαμβανομένων σοβαρών, σε εκτοπισμένους που έβρισκαν καταφύγιο στην εκκλησία.

Στο στόχαστρο έγινε η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία στη Γάζα και τραυματίστηκαν άνθρωποι που έβρισκαν καταφύγιο στην εκκλησία.

Υπουργείο Εσωτερικών της Γάζας:

Ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορική επίθεση στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία στη Γάζα, όπου βρίσκονταν καταφύγιο άμαχοι. Υπάρχουν πολλοί τραυματίες.

από την Παλαιστίνια δημοσιογράφο, Rana Abu Farha.

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου