Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Συντάξεις Κυβέρνηση στους συνταξιούχους για τα αναδρομικά - Εμείς καλά σας τα λέγαμε εσείς δεν τα καταλαβαίνατε - "Ο ρόλος μου είναι να είμαι χρήσιμος και όχι ευχάριστος" - Ποιος και πότε μας το είπε



Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Υπουργός εργασίας, για συντάξεις και αναδρομικά:"Ο ρόλος μου είναι να είμαι χρήσιμος και όχι ευχάριστος" 

- Τι απάντησε στην ερώτηση: Αν πρέπει να γίνουν αγωγές, για την τελική δικαίωση

 - Δείτε τα επίμαχα σημεία, αυτολεξεί, των δηλώσεων που έκανε 

- Βίντεο



Κατά την διάρκεια της συνέντευξής του, στην εκπομπή του ΣΚΑΪ "Καλημέρα", ο Υπουργός εργασίας κ. Βρούτσης απαντώντας στην ερώτηση καλεσμένου της εκπομπής, για την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σχετικά με την δικαίωση πατέρα ανήλικου τέκνου, απάντησε αυτολεξεί τα εξής:
  
    ΕΡΩΤΗΣΗ από τον εργατολόγο κ. Γεώργιο Μπούρλο:  Σε σχέση με την συμμόρφωση της πολιτείας, στην απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για τους πατέρες των ανηλίκων, αν θα πρέπει πλέον να προσφεύγουν, όπως γινόταν στο παρελθόν, ή αν θα συμμορφωθεί η πολιτεία και θα χορηγεί τις συντάξεις αυτές;
    Συνέχεια στην ΕΡΩΤΗΣΗ  από τον δημοσιογράφο κ. Γιώργο Αυτιά: Μπράβο για τους πατεράδες. Το μάθατε αυτό;

   ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Γνωρίζω κ. Αυτιά. Γνωρίζω. Θα τα πούμε, μετά το διάλειμμα

   Προτροπή από τον δημοσιογράφο κ. Γιώργο Αυτιά: Πείτε το τώρα, για να σας ελευθερώσουμε μιά και καλή, μιά που σας ταλαιπωρήσαμε τόσο χρονικό διάστημα ......

   ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Επειδή στη ζωή μου και στην πολιτική μου λειτουργία, έχω μάθει να λειτουργώ πάντα συντεταγμένα. 
Η απόφαση αυτή βρίσκεται στα χέρια των υπηρεσιών, του Υπουργείου εργασίας και συγκεκριμένα στην κοινωνική ασφάλιση.
Δεν θέλω να μιλήσω, πριν πάρω και την άποψη της υπηρεσίας
Είμαι πάντα προσεκτικός διότι θέλω να φυλάω πάντα, το σύνολο του ασφαλιστικού.
Αυτός είναι ο ρόλος μου.
Να είμαι χρήσιμος και όχι ευχάριστος.
Γιατί πολύ εύκολα μπορώ να βγω και να πετάξω κάτι πολύ καλό.
Που να ακούγεται ως ευαισθησία και ως καλοσύνη του Βρούτση.
Ο ρόλος μου δεν είναι αυτός.
Αλλά την ίδια στιγμή, κάθε φορά, που κάνεις αυτή την εξαγγελία, κάτι χάνει το ασφαλιστικό σύστημα και θέλω να είμαι πάρα πολύ προσεκτικός. Και η απάντησή μου θα δοθεί συντεταγμένα μετά την εισήγηση των υπηρεσιών του Υπουργείου

     Από τις απαντήσεις του Υπουργού εργασίας, τεκμαίρονται αβίαστα τα παρακάτω:
     α. Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης, να εφαρμόσει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σε όσους δεν έχουν κάνει αγωγές. 
     β. Δεν είναι, όπως δεν ήταν ποτέ, στις προθέσεις της εκάστοτε κυβέρνησης, η πιστή εφαρμογή των αποφάσεων των Ανωτάτων Δικαστηρίων. Άλλωστε, όπως είναι γνωστό σε όλους μας, η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, έγραφε στις αποφάσεις της για τα ειδικά μισθολόγια ότι: "Στην περίπτωση που το Κράτος, δεν εφαρμόσει τις αποφάσεις που εκδίδει, να προσφεύγουμε αρμοδίως στα Δικαστήρια." Δηλαδή οι συνταξιούχοι στο Ελεγκτικό Συνέδριο και οι εν ενεργεία στα Διοικητικά Δικαστήρια.
     γ. Όπως αποδεικνύεται περίτρανα από το  έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι εκάστοτε κυβερνώντες γνωρίζουν, για τις τελεσίδικες και υποχρεωτικά εκτελεστές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αλλά "σφυρίζουν" αδιάφορα στις προτάσεις του ΓΛΚ, καθόσον έχουν έλθει σε μια άτυπη συμφωνία, με τους δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι οποίοι καθυστερούν να εκδώσουν τις αποφάσεις τους, για όσους έχουν κάνει αγωγές.  Αυτή η συμφωνία βολεύει την εκάστοτε κυβέρνηση, καθόσον το οικονομικό κόστος διαχέεται σε μεγάλο βάθος χρόνου!
     δ.  Η πολυαναμενόμενη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, δεν αφορά τα ειδικά μισθολόγια, καθόσον οι αποφάσεις 2192-2196 έχουν εκδοθεί το 2014. Ο κ. Βρούτσης στην πιλοτική δίκη που είχε προκαλέσει το 2014, για τις εν λόγω αποφάσεις, υπέστη πανωλεθρία, από το ΣτΕ και για τον λόγο αυτό δεν τόλμησε να επιχειρήσει, για δεύτερη φορά, να μας εντάξει στην πιλοτική δίκη.
     ε. Η μόνιμη επωδός του κ. Υπουργού, που δηλώνει συνεχώς ότι, η κυβέρνηση θα σεβαστεί  τις αποφάσεις των δικαστηρίων, αφορούν μόνο τις αποφάσεις των μισθοδικείων για τους δικαστικούς, τις οποίες εφαρμόζει άμεσα! 
    στ. Εάν δεν υπήρχαν κάποιοι, "γραφικοί και αιθεροβάμονες, όπως μας χαρακτήριζαν κάποιοι, φανατικοί οπαδοί του καναπέ, να προβούν στην κατάθεση αγωγών, τότε δεν θα παίρναμε ούτε "σάλιο"
     ζ.  Το συμπέρασμα είναι ότι ΜΟΝΟ οι αγωγές, έστω και με καθυστέρηση, μας σώζουν   
        





Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ από το 29:30 στο:https://www.youtube.com/watch?v=MUOpC8qdckQ


 Το έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους































 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου