Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: - Καθημερινά αποκαλύπτεται η απάτη των προεκλογικών εξαγγελιών της ΝΔ - Η Ευρωπαϊκή επιτροπή τονίζει πως οι δημόσιες δαπάνες μειώνονται σε πραγματικούς όρους




Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Καθημερινά αποκαλύπτεται η απάτη των προεκλογικών εξαγγελιών της ΝΔ.

Αφού οι κ. Σκυλακάκης και Σκέρτσος αναγκάστηκαν να παραδεχθούν πως οι προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ δεν περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έρχεται να προσθέσει άλλο ένα στοιχείο που καταδεικνύει την επιχείρηση εξαπάτησης του κ. Μητσοτάκη.


Όπως αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών, στη 2η Έκθεση Μεταμνημονιακής Εποπτείας που δημοσιεύθηκε 24 Μαΐου αναφέρεται ότι «παρά τη σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση του μισθολογίου του δημοσίου το 2024, με εκτιμώμενο δημοσιονομικό κόστος 0.2% του ΑΕΠ, η αύξηση των (ονομαστικών) δημοσίων δαπανών αναμένεται υποτονική και οι δημόσιες δαπάνες μειώνονται σε πραγματικούς όρους».


Είναι πλέον ξεκάθαρο. Το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ , όπως η ίδια εξάλλου το παρουσίασε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει: 

     =  Μείωση των πραγματικών μισθών των δημοσίων υπαλλήλων,

     =  Μείωση των δημοσίων δαπανών για τα νοσοκομεία και σχολεία, 

 = Καμία νέα πρόσληψη στο ΕΣΥ, πάρα μόνο αντικατάσταση όσων συνταξιοδοτούνται και οριακή αύξηση μόλις 1% των πραγματικών μισθών των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στην επόμενη τετραετία. Αυτό είναι το μόνο πρόγραμμα της ΝΔ.

Το μόνο που επιδιώκει ο κ. Μητσοτάκης με τις ψευδείς εξαγγελίες του είναι να λάβει λευκή επιταγή για να κυβερνήσει ανεξέλεγκτα, ασύδοτα και χωρίς να λογοδοτεί πουθενά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου