Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Άκρα του "τάφου σιωπή" - Θολό το τοπίο για την επόμενη ημέρα - Ποιο στέλεχος ζητάει εγγυήσεις

 
 

Το σοκ και η απογοήτευση για τις διαδοχικές ήττες στην κάλπη δίνουν τη σκυτάλη στον εσωτερικό αναβρασμό της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ μετά την αιφνιδιαστική – ακόμα και για στενούς συνεργάτες – παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολγα Γεροβασίλη έχει ζητήσει εγγυήσεις για να αναλάβει τη θέση της μεταβατικής προέδρου και, μαζί με αυτή, την ευθύνη της απάντησης στις προγραμματικές δηλώσεις που θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Καθώς ο χρόνος κυλά αντίστροφα, οι ρόλοι θα πρέπει να μοιραστούν γρήγορα μεταξύ των «48» του κόμματος. 

Οι συζητήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει για τον επόμενο γραμματέα της Κ.Ο., τον αντιπρόεδρο της Βουλής και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους. Μεταξύ άλλων, προτάθηκε να μην επιλεγούν πρόσωπα που θα διεκδικούσαν τον θώκο που άφησε κενό ο Αλέξης Τσίπρας, ωστόσο δεν υποδέχτηκαν όλοι θετικά την ιδέα.

Ονόματα

Τα ονόματα που έχουν ως τώρα ακουστεί είναι αυτά του Ευκλείδη Τσακαλώτου, της Εφης Αχτσιόγλου, του Αλέξη Χαρίτση, της Ρένας Δούρου και του Παύλου Πολάκη. Παρ’ όλα αυτά κανείς τους δεν έχει αποκαλύψει τις προθέσεις του μέχρι στιγμής.

Την πόρτα του προεδρείου της Κ.Ο. θα μπορούσαν να διαβούν και οι Δημήτρης Τζανακόπουλος, Νίκος Παππάς, Νάσος Ηλιόπουλος, Σωκράτης Φάμελλος, Κατερίνα Νοτοπούλου και Γιώργος Καραμέρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» την Παρασκευή ολοκληρώθηκε άλλη μια συνεδρίαση της «Ομπρέλας» όπου εξετάστηκαν οι επόμενες κινήσεις της τάσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εκτιμά τα πιθανά ονόματα και σενάρια πριν τις τελικές αποφάσεις του.

Στις τάσεις, οι «ζυμώσεις» συνεχίζονται. Η Έφη Αχτσιόγλου και ο Αλέξης Χαρίτσης φέρεται να είναι πιο κοντά στις επιλογές της «Ομπρέλας», ο Διονύσης Τεμπονέρας προέρχεται από τη ΡΕΝΕ.

Πότε θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος

Ο νέος ή η νέα πρόεδρος του κόμματος δεν αποκλείεται να εκλεγεί τελικά στις αρχές Σεπτεμβρίου πριν από τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Οι αποφάσεις θα ληφθούν την Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή.



πηγή:https://www.kathimerini.gr/politics/562498930/syriza-tholo-to-topio-gia-tin-epomeni-imera/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου