Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Ο Khalifa Haftar έδωσε την τελική εντολή γι απελευθέρωση της Τρίπολης. - H Τουρκία έστειλε 6.000 ''μαχητές'' της ISIS στην Λιβύη.





Ο Αρχηγός του LNA o Khalifa Haftar απευθυνόμενος στις δυνάμεις του στην Tripoli και τους έδωσε την τελική εντολή για προέλαση κι απελευθέρωση της Λιβυκής προέλασης. Σε τηλεοπτικό του μήνυμα την Πέμπτη ανακοίνωσε ότι σημειώθηκε πρόοδος στη μάχη για την Τρίπολη.
Ο Haftar, σε διάγγελμά του στο Al Hadath TV είπε ότι η Τρίπολη “έχει γίνει ένας χώρος για τους εγκληματίες όπου ο λαός αποδυναμώθηκε από τις ένοπλες πολιτοφυλακές, ενώ τα θεσμικά όργανα του κράτους έχουν μετατραπεί σ΄ εργαλείο τους για να λεηλατήσουν νυχθημερόν τον πλούτο των Λιβύων.”
« Θ’ αποκαταστήσουμε την αγαπημένη πατρίδα. Αφότου η τρομοκρατία σχεδόν κατέστρεψε την ενότητά της και την έθραυσε αν δεν υπήρχαν οι θυσίες των μαρτύρων μας και οι ευγενείς φυλές που αγωνίστηκαν γι ‘αυτήν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Karama…
.  » Ο Libyan National Army είναι αναπόφευκτα Νικητής στη μάχη της Tripoli.  είπε ενώ πρόσθεσε μ’ έμφαση  »σας συνιστώ σεβασμό των ιερών, της ιδιοκτησίας,στους κανόνες εμπλοκής και στις αρχές του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου ».
Κάλεσε τις πολιτοφυλακές της Tripoli να ευθυγραμμιστούν με LNA να παραδώσουν τα όπλα τους και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
Έκλεισε λέγοντας « Θεού θέλοντος ο στρατός είναι αναπόφευκτα νικητής,στο όνομα του Θεού, του πιο Ευγενή και Ευσεβή. « 
O εκπρόσωπος του GNA σχολίασε λέγοντας πως ο LNA κάνει ένα βήμα που ισοδυναμεί μ’ απόπειρα αυτοκτονίας.
Η Ελλάδα δέχθηκε σήμερα τον Aguila Saleh Eissa Πρόεδρο Βουλής Αντιπροσώπων Λιβύης που ελέγχει ο Χαφτάρ είχε συνάντηση με Έλληνα ΥΠΕΞ και Πρόεδρο Κοινοβουλίου και είπε πως γι αυτούς είναι άκυρη η συμφωνία. 
Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες η Ελλάδα αποσύρει την αναγνώριση της από GNA κι αναγνωρίζει πλέον ως μόνη νόμιμη αρχή εκπροσώπησης του λιβυκού λαού την Βουλή Αντιπροσώπων που ελέγχει ο LNA. 
O LNA έχει υπό τον έλεγχό του το 90% του λιβυκού εδάφους. Το ερώτημα είναι αν θ΄αντιδράσει η Τουρκία καθώς είναι θέμα ημερών η πτώση της Τρίπολης….H Tουρκία κατηγορείται από τους αντιπάλους της πως έστειλε 6.000  »μαχητές » της ISIS στην Λιβύη που συμμετείχαν στον πόλεμο..







dimpenews.com