Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

Χρήστος Σταϊκούρας: Οι συνταξιούχοι δεν έδωσαν "ψήφο εμπιστοσύνης" στη 13η σύνταξη - Πέρα από το επίδομα και τη περικοπή του αφορολογήτου, υπάρχει ανάγκη στήριξης των αδύναμων.!!




Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην "Εφ.Συν"  ο βουλευτής και τομεάρχης των οικονομικών της ΝΔ , Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας στην ερώτηση: 
<<Με βάση τα σημερινά οικονομικά δεδομένα, τελικά η Νέα Δημοκρατία, ασχέτως αν θεωρεί τη 13η σύνταξη "προεκλογικό επίδομα", θα τη διατηρήσει εφόσον σχηματίσει κυβέρνηση;>>, δήλωσε:

Οι πολίτες, ιδιαίτερα οι συνταξιούχοι, με την ετυμηγορία τους δεν έδωσαν «ψήφο εμπιστοσύνης» στα προεκλογικά μέτρα της κυβέρνησης, επιβεβαιώνοντας την κριτική της Νέας Δημοκρατίας, αφού το επίδομα κοστολογείται στο 1/3 της 13ης σύνταξης. Είναι μάλιστα ισόποσο της περικοπής του ΕΚΑΣ ή των αυξήσεων στις εισφορές υπέρ υγείας στις κύριες και επικουρικές συντάξεις που ο ΣΥΡΙΖΑ, με μόνιμο τρόπο, τα προηγούμενα χρόνια επέβαλε.
Υπερκαλύπτεται δε από τη μεγάλη περικοπή του αφορολογήτου, τη δεύτερη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που προβλέπεται από το 2020, και η οποία καταργεί και τη 12η σύνταξη. 
Ως Νέα Δημοκρατία επιμένουμε, πέρα από το επίδομα και τη μη περαιτέρω περικοπή του αφορολογήτου, στην ανάγκη ενίσχυσης του διαθέσιμου εισοδήματος των συνταξιούχων και δημιουργίας ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης των πιο αδύναμων συμπατριωτών μας, μέσα από την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης αναπτυξιακής πολιτικής.