1. Ένα πάγιο, δίκαιο και μακροχρόνιο οικονομικό αίτημα, που ταλανίζει τους Αξιωματικούς που προέρχονται από τις παραγωγικές Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι πολύ πιθανό πως βρίσκει την λύση και τη δικαίωσή του, μετά από 14 χρόνια αγώνων.
2. Το αίτημα αυτό αφορά, στην άδικη οικονομική μεταχείριση των Αξιωματικών προελεύσεως ΣΜΥ, ΣΜΥΝ, ΣΙΔ και ΣΤΥΑ, οι οποίοι με βάση τις διατάξεις, περί μισθολογικών προαγωγών, των νόμων, 2838/2000 και του 3016/2002, προβλέπεται να λαμβάνουν ως ανώτερη μισθολογική προαγωγή τα 2/3 του βασικού μισθού του Ταξιάρχου.
3. Για την αποκατάσταση της κατάφωρης, καταφανέστατης και στοχευμένης αδικίας μέχρι τώρα έχουν γίνει οι παρακάτω ενέργειες:
α. Αρχικά το θέμα τέθηκε τόσο προφορικά όσο και γραπτά, από συναδέλφους, στους καθ΄ύλην αρμόδιους, οι οποίοι ενώ έδειχναν ότι κατανοούσαν, αναγνώριζαν και υποσχόντουσαν ότι θα αποκαταστήσουν άμεσα την αδικία, στη συνέχεια όμως, ξεχνούσαν και τοποθετούσαν την αποκατάσταση στο μεγάλο "αρχείο" του Έθνους με θέμα : "Το τάξιμο δεν χαλάει κανέναν το δόσιμο χαλάει …" .!
β. To 2008 δώδεκα εν αποστρατεία συνάδελφοι, υποβάλαμε ατομικές εφέσεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ζητώντας την αποκατάσταση της αδικίας.
Στις 06 Νοεμβρίου 2015, συνεδρίασε το ΙΙΙ τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου απορρίπτοντας επί της αρχής την έφεση με την παρατήρηση ότι, πρέπει να ερευνηθεί περαιτέρω στην ουσία. Άμεσα (μόνο) τρεις συνάδελφοι, υποβάλαμε νέα άσκηση έφεσης, κατά της πρωτόδικης απόφασης, ζητώντας να εξετασθεί και ερευνηθεί επί της ουσίας η υπόθεση, από την ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
γ. Το 2009 δύο συνάδελφοι, επισκέφθηκαν τον τότε ΑΝΥΕΘΑ Κωνστατίνο Τασούλα και αφού αρχικά τον ενημέρωσαν, του επέδωσαν και σχετική με το θέμα αναλυτική επιστολή, η οποία όπως φαίνεται, αγνοήθηκε και δεν εξετάσθηκε ποτέ, καθόσον το πολιτικό του Γραφείο στα Ιωάννινα τους καθησύχαζε λέγοντάς τους συνεχώς ότι, το όλο θέμα είναι υπό εξέταση και κάτι μπορεί να γίνει στο μέλλον!
δ. Αρχές του 2016, ο συντάκτης της παρούσας δημοσίευσης και ένας ακόμη συντάξαμε προσωπικές αναλυτικές και με στοιχεία αναφορές και τις υποβάλαμε στο ΓΕΣ/ΔΟΙ. Οι αναφορές κατέληξαν στο τέλος στο ΥΠΕΘΑ, το οποίο αφού εξέτασε ενδελεχώς όλα τα στοιχεία, όχι μόνο τα δικά μας, αλλά και ενός εν αποστρατεία πλοιάρχου του Πολεμικού Ναυτικού, έκρινε δίκαιο το αίτημα μας, διαβίβασε έγγραφο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ζητώντας να υπολογίσει το εκτιμούμενο κόστος της αποκατάστασης, για όλους τους συναδέλφους, για να προβεί στη συνέχεια στην νομοθετική ρύθμιση του θέματος.
4. Επειδή όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος, ελπίζουμε πως ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα αποκατασταθεί η ραχοκοκκαλιά των Ενόπλων Δυνάμεων, που βρίσκεται μονίμως στην κατηγορία των "πληβείων", σε σχέση με κάποιες άλλες κατηγορίες, γνωστές και μη εξαιρετέες, που τυγχάνουν πάντα ιδιαίτερης προσοχής και μεταχείρισης.
5. Όσοι συνάδελφοι, επιθυμούν αναλυτικότερη ενημέρωση, μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο μας.