Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Σημαντικές αυξομειώσεις στους μισθούς των ειδικών μισθολογίων

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο εικονες ειδικων μισθολογίων
Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο εικονες ειδικων μισθολογίων

















    Για να αποφύγει το "πάγωμα" των μισθολογικών προαγωγών και ωριμάνσεων, όσων αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει καθορίσει με ποια μέτρα θα εξοικονομήσει περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ, για την  διετία 2017-18.
     Το ΥΠΕΘΑ, όπως έχει ανακοινώσει κατ΄επανάληψη ο ΥΕΘΑ, είναι από τώρα έτοιμο, να καταθέσει τις προτάσεις του, όχι μόνο για τα εν ενεργεία αλλά και για τα εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι, για τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, γιατί τα αρμόδια Υπουργεία τους δεν έχουν εξοικονομήσει τους απαιτούμενους  πόρους, με αποτέλεσμα να είναι προ των πυλών το ενδεχόμενο, να εξετασθεί η περίπτωση το ειδικό μισθολόγιο για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, να είναι ξεχωριστό από των Σώματα Ασφαλείας Στρατιωτικών.  
 Ταυτόχρονα, θα πρέπει να ετοιμαστεί, νέο νομοσχέδιο το οποίο θα πρέπει να προβλέπει ότι, οι κανόνες του ενιαίου μισθολογίου ,που ισχύουν στο υπόλοιπο Δημόσιο, να ισχύσουν και για τα ειδικά μισθολόγια. 
 Το νομοσχέδιο αυτό, θα φέρει σημαντικές αυξομειώσεις, στους μισθούς των ειδικών μισθολογίων και θα πρέπει, με βάσει το μνημόνιο,  να γίνει νόμος του Κράτους,μέχρι τέλος του 2016 προκειμένου να ισχύσει από 01 Ιανουαρίου 2017
 Ελπίζουμε ότι, οι σημαντικές αυξομοιώσεις, στους μισθούς των ειδικών μισθολογίων, θα είναι προς όφελος των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, γιατί από το 1974 και μετά, βρισκόμαστε στην τελευταία θέση του μισθολογικού πίνακα και θα πρέπει, όχι γιατί μας συμφέρει, όχι γιατί μας δικαίωσαν οι αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων, αλλά γιατί, ένα σύννομο και δημοκρατικό κράτος, πρέπει να σέβεται, να τιμά και να αναγνωρίζει την προσφορά του βασικότερου πυλώνα της ύπαρξης ενός κράτους, που   είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις, γιατί παράγουν ειρήνη, παράγουν σιγουριά, δύναμη και ελπίδα για ένα αύριο. Χωρίς Ένοπλες Δυνάμεις δεν υπάρχει Πατρίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου