Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Τυφεκιοφόρος κατά επιθετικού ελικοπτέρου …σημειώσατε "2"






Ένα ασυνήθιστο περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια άσκησης διπλής ενεργείας στο Εθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης (NTC: National Training Center) του Στρατού των ΗΠΑ, στο Fort Irwin, στην Καλιφόρνια.
Συγκεκριμένα, ένας τυφεκιοφόρος του 1ου Τάγματος, του εδρεύοντος στη διακλαδική βάση Lewis-McChord, στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, 17ου Συντάγματος Πεζικού ο οποίος, για τις ανάγκες της άσκησης, είχε διατεθεί ως ενίσχυση στο 11ο Τεθωρακισμένο Σύνταγμα Ιππικού (11th ACR: Armored Cavalry Regiment), που παρέχει τις εχθρικές δυνάμεις κατά τις ασκήσεις διπλής ενεργείας στο NTC, έβαλε με το τυφέκιο του πυρομαχικά μάχης, αντί των προβλεπόμενων αβολίδωτων, κατά επιθετικού ελικοπτέρου AH-64Ε Guardian που συμμετείχε στην άσκηση.
Ήδη, ερευνητές του Στρατού των ΗΠΑ προσπαθούν να διαπιστώσουν πως ο τυφεκιοφόρος βρέθηκε με πυρομαχικά μάχης καθώς στις δυνάμεις που απεικονίζουν τον εχθρό στο NTC δεν διατίθενται. Σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου του Στρατού των ΗΠΑ το AH-64E της 4ης Μοίρας του 6ου Συντάγματος Ιππικού (4th Squadron, 6th Cavalry Regiment) υπέστη επιφανειακές ζημίες από περίπου τέσσερις βολίδες.
Αμέσως το ελικόπτερο προσγειώθηκε (ώρα 08.44 το πρωί) και η άσκηση διακόπηκε όπως προβλέπεται από τις τυποποιημένες διαδικασίες στην περίπτωση μη προγραμματισμένης χρήσης πυρομαχικών μάχης. Η άσκηση συνεχίστηκε αργότερα την ίδια ημέρα αφού το σύνολο των συμμετεχόντων και των μέσων επιθεωρήθηκε.
Η επιθεώρηση αποκάλυψε ότι στο όπλο του τυφεκιοφόρου υπήρχε ακόμη ένα φυσίγγιο μάχης όταν διατάχθηκε η διακοπή της άσκησης. Το τυφέκιο ήταν εφοδιασμένο με προσαρμογέα με τη βολή αβολίδωτων ο οποίος απορρίφθηκε μετά τη βολή του πρώτου φυσιγγίου μάχης. Όπως δε σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Στρατού των ΗΠΑ, ο ήχος της βολής πυρομαχικών μάχης που έγινε αντιληπτός από κάποιο συνάδελφο του τυφεκιοφόρου και ο οποίος ζήτησε την παύση των πυρών.
Πάντως, η Διοίκηση Εγκληματολογικών Ερευνών Στρατού (Army Criminal Investigation Command) ανακοίνωσε ότι η έρευνα που διεξήχθη δεν απέδωσε κάποιο στοιχείο εγκληματικής φύσης. Έρευνα διεξάγει και η μονάδα στην οποία ανήκει ο τυφεκιοφόρος προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του στατιστικά πολύ σπάνιου ατυχήματος που ευτυχώς ήταν χωρίς δυσάρεστες συνέπειες για το προσωπικό και τα μέσα.
πηγή:http://www.defence-point.gr/news/?p=153572

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου