Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Άνω του 1 δις ευρώ η απώλεια περιουσίας του ΥΠΕΘΑ την περίοδο 1980-2010




Ανω του 1 δις ευρώ η απώλεια περιουσίας του Υπ. Εθν. Aμυνας την περίοδο 1980-2010






του Γιάννη Μητάκη – για το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ
Άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ υπολογίζει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας την απώλεια εσόδων από την κακή διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του τα τελευταία 30 χρόνια.
Σύμφωνα με έγγραφο που διαβίβασε στην Βουλή ο υπουργός Πάνος Καμμένος και παρουσιάζει το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ: «από το 1980 έως και το 2010 παραχωρήθηκαν «δωρεάν», πλέον των 90 ακινήτων ιδιοκτησίας ΤΕΘΑ, είτε στους ΟΤΑ είτε σε άλλα υπουργεία, εκτιμώμενης σημερινής αξίας άνω του 1.000.000.000 ευρώ, με μικρό ποσοστό εξ αυτών να έχει χρησιμοποιηθεί στην πραγματικότητα υπέρ του κοινωνικού συνόλου, γεγονός οφειλόμενο κατ αρχάς στην έλλειψη ενιαίες στρατηγικής στον χώρο του ΥΠΕΘΑ…».
Ο κ. Καμμένος επισημαίνει ότι στο πλαίσιο της καλύτερης αξιοποίησης της περιουσίας που κατέχει το υπουργείο δρομολογείται η συγκρότηση Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ) «ο οποίος θα έχει την δυνατότητα και την ικανότητα ορθολογιστικής διαχείρισης και αξιοποίησης της εν γένει ακίνητης περιουσίας των Ε.Δ.»
Πάντως, αρκετοί εκφράζουν έντονους προβληματισμούς για την νέα υπηρεσία θεωρώντας ότι θα μετατραπεί σε «στρατιωτικό ΤΑΙΠΕΔ».
πηγή:http://tilegrafima.gr/allcategories/listen/item/24524-ano-tou-1-dis-evro-i-apoleia-periousias-tou-yp-ethn-amynas-tin-periodo-1980-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου