Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

«Καύσωνας» μειώσεων 5% - 40% στις υψηλές συντάξεις





Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΩΤΟ ΚΑΥΣΩΝΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩ



Με υπουργικές αποφάσεις έρχεται η αναπροσαρμογή των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων και το πρώτο κύμα περικοπών του ν. 4387/2016. 

Έτσι χιλιάδες συνταξιούχοι που λαμβάνουν κύριες και επικουρικές συντάξεις θα δουν άμεσες περικοπές στις επικουρικές τους, ενώ το σύνολο των συνταξιούχων της χώρας θα δει τις παροχές που σήμερα λαμβάνει να επαναϋπολογίζονται με τον νέο τρόπο που ορίζεται στο νέο Ασφαλιστικό. 
Βέβαια όλες αυτές οι αλλαγές προκαλούν ιδιαίτερη σύγχυση στους συνταξιούχους αλλά και στους εργαζομένους στην κοινωνική ασφάλιση, ενώ δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι τα τελικά αποτελέσματα θα μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσα στα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια που έχουν τεθεί. 
Τέλος το οικονομικό αποτέλεσμα δεν φαίνεται να είναι εκείνο που θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του επικουρικού φορέα, ενώ οι συνταξιούχοι που επηρεάζονται φαίνεται ότι θα είναι αρκετά περισσότεροι από το 10% που ανέφερε η πολιτική ηγεσία. 
Eτσι στους χαμένους για μια ακόμη φορά θα είναι οι συνταξιούχοι με τις υψηλές συντάξεις και τη μεγαλύτερη συμμετοχή στο σύστημα σε χρόνο ασφάλισης. Eτσι οι συνταξιούχοι ΔΕΚΟ - Τραπεζών, υψηλόμισθοι του ιδιωτικού τομέα, 35ετίες στο Δημόσιο, δημοτικοί υπάλληλοι, δικαιούχοι επικουρικής από ΤΕΑΥΝΤΠ, ΤΕΑΥΕΚ και άλλα Ταμεία θα δουν μειώσεις στις επικουρικές τους συντάξεις από 5% μέχρι και 40% ανάλογα με την περίπτωση. 
Τέλος άγνωστο παραμένει πόσο θα επιμηκυνθεί ο χρόνος απονομής των νέων παροχών, καθώς αρκετοί υπάλληλοι που εργάζονται στις απονομές των συντάξεων πρόκειται να απορροφηθούν από τους επανυπολογισμούς, με αποτέλεσμα όπως αναφέρουν στελέχη των Ταμείων να κινδυνεύει να αυξηθεί ο χρόνος αναμονής κατά αρκετούς μήνες για μία σύνταξη. 
πηγή:www.ethnos.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου