Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Το "Ναρκοπέδιο" για το μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας





Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο χαρτη και ελληνικου στρατουΑποτέλεσμα εικόνας για φωτο χαρτη και ελληνικου στρατου



    Εκτός από τη λίστα των 56 προαπαιτούμενων του αναθεωρημένου μνημονίου, υπάρχουν και 10 μέτρα, πραγματικά "ναρκοπέδια"τα οποία, εάν εφαρμοστούν  θα επιφέρουν επώδυνες οικονομικές αλλαγές.
    Μεταξύ των μέτρων αυτών, περιλαμβάνεται και το μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που ανήκει στα ειδικά μισθολόγια, και προβλέπονται να εφαρμοστούν , σε δύο φάσεις,  τα παρακάτω μέτρα:
    
    .  Η 1η φάση αναφέρεται, στο "πάγωμα"  των μισθολογικών προαγωγών και ωριμάνσεων. Το μέτρο μπορεί να μην εφαρμοστεί εάν βρεθούν ισοδύναμα οικονομικά μέτρα που θα συμφωνηθούν με τους δανειστές, μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου. 
Και από εδώ ξεκινούν τα δύσκολα γιατί ενώ το ΥΠΕΘΑ, έχει δηλώσει ότι, είναι από τώρα έτοιμο να αποδείξει ότι, έχει βρει τα ισοδύναμα, τα άλλα συναρμόδια Υπουργεία δηλώνουν, προς το παρόν, αδυναμία εξεύρεσης των ισοδύναμων που απαιτούνται για τα Σώματα Ασφαλείας, με αποτέλεσμα να είναι προ των πυλών, ένα προσωρινό "βελούδινο" οικονομικό διαζύγιο  μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. 

   .  Στη 2η φάση προβλέπεται,να υπάρξει η επανεξέταση του προβλεπόμενου - αναγκαιούντος αριθμού, των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και όλα τα ειδικά μισθολόγια να προσαρμοστούν στα μισθολόγια των Δημοσίων υπαλλήλων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου