Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ ΠΡΟΣ ΥΕΘΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

     

ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Τηλ. - Fax: 26510-33865

ΠΡΟΣ: ΥΕΘΑ κ. Πάνο Καμμένο
Aρ.Πρωτ.: 76/2015
Ιωάννινα, 16 Δεκ 2015
ΘΕΜΑ : Κύρια Αιτήματα των Στρατιωτικών και Αίτημα Συνάντησης
1. Κύριε Υπουργέ με αφορμή τις δηλώσεις σας σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό σας αποστέλουμε για άλλη μια φορά τις κύριες προτάσεις της Ενωσής μας για τα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες Στρατιωτικούς.
2. Ευελπιστούμε ότι οι προτάσεις και παρεμβάσεις μας, σε συνάρτηση με την πολιτική σας βούληση, θα αποκαταστήσουν το αίσθημα δικαιοσύνης στους στρατιωτικούς και στις οικογένειες τους, που την τελευταία 5ετία έχει κλονιστεί κυρίως από την μη επίλυση των παρακάτω ζητημάτων που απασχολούν το σύνολο του προσωπικού:
α. Ωράριο εργασίας (οι στρατιωτικοί εργάζονται πέραν του 40ωρου που έχει νομοθετικώς καθοριστεί χωρίς να έχει προβλεφθεί αποζημίωση για υπερωριακή απασχόληση ή κάποιο άλλο ισοσταθμιστικό μέτρο).
β. Ασφαλιστικό Στρατιωτικών (εξακολουθεί να υφίσταται η πλέον αναγνωρισμένη από όλους ασφαλιστικοί αδικία, του Ν.3865/2010, στους καταταγέντες στις Ένοπλες Δυνάμεις τα έτη 1990-1992, ενώ παράλληλα δεν έχει προβλεφθεί μεταβατική περίοδος για τους μετέπειτα καταταγέντες). Ενίσχυση των Ταμείων των Στρατιωτικών με αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων,αποκατάσταση της ομαλής χορήγησης του Εφάπαξ βοηθήματος.
γ. Μισθολογική αποκατάσταση των στελεχών με εφαρμογή αποφάσεως ΣΤΕ.
δ. Μεταθέσεις στελεχών (η Ένωσή μας έχει προτείνει το αμετάθετο με την συμπλήρωσης 25ετούς υπηρεσίας).
ε. Η χορήγηση άδειας ανατροφής τέκνου με τους όρους που προβλέπει η νομοθεσία για όλους τους Έλληνες πολίτες.
στ. ΣΟΑ και ΣΟΜΥ για όλους τους συναδέλφους που υπηρετούν στην παραμεθόριο.
3. Πέραν των ανωτέρω, η Ένωσή μας γίνεται δέκτης της μεγάλης ανησυχίας για την τύχη των Μονάδων που εδρεύουν στην Ήπειρο η οποία απορρέει από τις όλο και εντονότερες προκλήσεις, την εθνικιστική ρητορεία αλλά και την εισαγωγή εγκληματικών στοιχείων από τα βόρεια σύνορά μας. Η διατήρηση και ενίσχυση των υπόψη Μονάδων κρίνεται ζωτικής σημασίας, γνωρίζοντας ότι στις προθέσεις σας είναι οι ασφάλεια των κατοίκων στις ακριτικές περιοχές αλλά και η επιστροφή πληθυσμού που έχει απομακρυνθεί από αυτές.
4. Τέλος να σας γνωρίσουμε ότι η Ένωσή μας επιθυμεί να συναντηθεί μαζί σαςώστε αφενός να σας εκθέσει τις απόψεις και τις προτάσεις της για όλα τα θέματα που αφορούν τους Στρατιωτικούς της Ηπείρου αλλά και για τα γενικότερα θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους και τις οικογένειές τους. Ευελπιστούμε οτι η συνάντηση μαζί σας θα πραγματοποιηθεί σύντομα, λαμβάνοντας υπόψη και την τοποθέτησή σας, στην εν λόγω εκπομπή, ότι με τους στρατιωτικούς και τις ενώσεις τους έχετε άριστες σχέσεις.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Θεοδώρου Γεώργιος
Υπολοχαγός (ΠΖ)
 6937453787
Ο Γεν. Γραμματέας
Λίτσιος Ευάγγελος
Υπίλαρχος (Α)
6977071924

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου