Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Η Συγκέντρωσή μας για Ενημέρωση







   Μετά την ενεργοποίηση της σύμβασης συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΕΘΑ και της Τράπεζας Πειραιώς, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος προέβη στην ενδελεχή ενημέρωση των συναδέλφων, σχετικά με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοση της νέας πιστωτικής κάρτας, προκειμένου να τύχουν των ευνοϊκών παροχών και προνομίων που παρέχει η Τράπεζα προς τα ε.ε. και ε.α. στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

   Η ενεργοποίηση της σύμβασης, σε ότι αφορά την χρήση της πιστωτικής κάρτας, έτυχε της καθολικής αποδοχής των συναδέλφων, καθόσον όπως αναφέρθηκε, στην συζήτηση που ακολούθησε, η χρήση της, αποτελεί έναν έμμεσο τρόπο οικονομικής ελάφρυνσης, γιατί το επιτόκιο που επιβάλλουν οι Ελληνικές τράπεζες, στις οικονομικές συναλλαγές μέσω πιστωτικής κάρτας, είναι πολύ υψηλό. 
 Επίσης για το θέμα των χορηγούμενων δανείων, τονίστηκε με έμφαση ότι είναι δώρον άδωρον γιατί στους χαλεπούς οικονομικούς καιρούς που ζούμε, είναι σχεδόν αδύνατο κάποιος συνάδελφος να αιτηθεί την χορήγηση δανείου, γιατί δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία στις μηνιαίες δόσεις που απαιτούνται για την εξόφλησή του.

  Αναγνωρίζεται ότι, κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση,οι καταβαλλόμενες ενέργειες από το ΥΠΕΘΑ, για:
  α. Την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ. 
  β. Την αποφυγή περαιτέρω μειώσεων μισθών και συντάξεων.
  γ. Την τοποθέτηση των ε.ε. και ε.α. στελεχών στην οικονομική θέση που πραγματικά τους αξίζει, καθόσον οι διαφορές με τα υπόλοιπα ταμεία, είναι πολύ μεγάλες και ειδικά με αυτές των λεγομένων "ευγενών" κομματικών ταμείων, που ακόμη και σήμερα τυγχάνουν ειδικής κομματικής προστασίας. 
  δ. Να γίνει γνωστό και κατανοητό στο πανελλήνιο ότι, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στοχοποιήθηκαν και λοιδορήθηκαν από πρόθεση. 
  ε. Τις σχεδιαζόμενες δράσεις, που αφορούν την βελτίωση των παροχών υγείας, τόσο στην οικονομικότερη  προμήθεια των φαρμάκων, όσο και της νοσηλείας.       




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου