Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Δέσμευσε με ΝΟΤΑΜ το Αιγαίο η Τουρκία, για Όλο το 2016 !!



Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο εικονες αιγαιου πελαγους με τουρκικα πολεμικα αεροπλανα και πλοιαΑποτέλεσμα εικόνας για φωτο εικονες αιγαιου πελαγους με τουρκικα πολεμικα αεροπλανα και πλοια




 Συνεχίζοντας την προκλητική της επιθετική τακτική η Τουρκία προχώρησε στην προαναγγελία δέσμευσης μεγάλων περιοχών, ακόμη και στο κέντρο του Αιγαίου για ασκήσεις που θα πραγματοποιήσουν  από την 1η Ιανουαρίου έως την… 31η Δεκεμβρίου του 2016 !!
   Οι δεσμευθείσες περιοχές είναι:
  α. Με την ΝΟΤΑΜ Α5885/15, δεσμεύει την περιοχή από τα όρια του Ελληνικού εναέριου χώρου βορείως των νησιών Λήμνου και νότια της Σαμοθράκης μέχρι την χερσόνησο του Άθω και νότια της Θάσου.
  β. Με την ΝΟΤΑΜ Α5884/15, δεσμεύει την περιοχή που εκτείνεται από το μέσο της απόστασης των νησιών  Αγίου Ευστρατίου  και Σκύρου, μέχρι και ανατολικά της Κύμης, εγκλωβίζοντας τελικά όλη την Σκύρο.
  γ.  Με την ΝΟΤΑΜ Α5881/15, δεσμεύει την περιοχή που εκτείνεται μεταξύ των νησιών Πάτμου, Αμοργού, Δονούσας και του Κίναρου.
 Η τακτική της Τουρκίας να δημιουργεί συνεχώς σοβαρά προβλήματα στέλνει το ξεκάθαρο μήνυμα ότι, δεν επιθυμεί τις σχέσεις καλής γειτονίας και το σημαντικότερο ότι αμφισβητεί ξεκάθαρα εθνικά-κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου