Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Και ανθέλληνας και τουρκόφιλος!




Ακούστε την επίθεση του  επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βέμπερ



Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Βέμπερ προκαλεί ευθέως τους Ελληνες. Η ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο προσέβαλε τη χώρα μας· έκανε απαράδεκτες παρεμβάσεις στα εσωτερικά μας και δεν δίστασε να στρέψει εναντίον μας γειτονικούς λαούς!

Ο κ. Βέμπερ, παρά το γεγονός ότι μιλούσε στο Ευρωκοινοβούλιο, επί της ουσίας δεν απευθυνόταν στους ευρωβουλευτές, αλλά στους Γερμανούς ψηφοφόρους. Επιχειρεί να ανέλθει πολιτικά απαξιώνοντας τη χώρα μας, με ύφος που θα ζήλευε ακόμα και η «Bild»!

Υπέρμαχος του Grexit, το οποίο θεωρεί «ρεαλιστική και ορθή επιλογή», δεν σηκώνει κουβέντα για ενδεχόμενη ρύθμιση του χρέους, λέγοντας ότι «καθένας πρέπει να μπορεί να σταθεί στα πόδια του». Βέβαια, από αυτόν τον κανόνα εξαιρεί την πατρίδα του· όταν δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια της μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, «κάποιοι» Γάλλοι, Ελληνες, Βέλγοι και άλλοι Ευρωπαίοι (οι οποίοι μπορεί να είχαν χάσει δικούς τους ανθρώπους από τους ναζί) πλήρωσαν -και σωστά- τα χρέη της Γερμανίας. Και, χάρη στο «κούρεμα» αυτό, να μπορεί σήμερα ο κ. Βέμπερ, από θέση ισχύος, να μας κουνά το δάχτυλο.

Ο πρόεδρος του ΕΛΚ, όμως, εκτός από ανθέλληνας, αναδεικνύεται και σε ένθερμο τουρκόφιλο! Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να διαφωνήσει κάποιος πολιτικά με τον Π. Καμμένο. Ομως, το να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ο κ. Βέμπερ την κατάθεση στεφάνου που έκανε ο υπουργός Αμυνας στην περιοχή όπου τρεις Ελληνες σκοτώθηκαν τη νύχτα των Ιμίων, για να χαρακτηρίσει τις ελληνικές βραχονησίδες «τουρκικές ακτές», αυτό ξεπερνά κάθε όριο!

Ο κ. Βέμπερ παίζει με τα σπίρτα μέσα στην μπαρουταποθήκη. Εκεί όπου έχουμε θάψει παλιούς εθνικισμούς, οι οποίοι οδήγησαν σε εκατομμύρια νεκρούς. Αντί να ενώσει τις εθνικές δυνάμεις που συγκροτούν το ΕΛΚ, επέλεξε να τις διχάσει, στρέφοντας τον έναν λαό εναντίον του άλλου. «Οι Βούλγαροι παίρνουν λιγότερα από εσάς...» είπε μέσα στην Ευρωβουλή, καλλιεργώντας έτσι αισθήματα φθόνου σε έναν γειτονικό μας λαό, που πάλεψε μαζί μας για να μάθουμε να ζούμε ειρηνικά.

Ο κ. Βέμπερ δεν εστιάζει στην ουσία της κρίσης που μαστίζει την Ευρώπη. Δεν τον ενδιαφέρει. Τον απασχολεί μόνο το πολιτικό του αύριο. Μόνο που έτσι η Ευρώπη δεν θα έχει αύριο... Θα έχει μείνει μόνο ο κ. Βέμπερ να κουνά το δάχτυλο σε όποια χώρα θα έχει σειρά μετά την Ελλάδα...
Γιάννης Μιχελάκης
πηγή:dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου