Αναγκαστική χρηματοδότηση της Ελλάδας από ΗΠΑ και ΕΕ με παράλληλη διευθέτηση του ελληνικού χρέους "βλέπει" το γνωστό "αυτί" της CIA, ίδρυμα Stratfor.
Τονίζει, επίσης το γεγονός, ότι "στην Ελλάδα πρέπει πάντοτε να βρίσκεται στην εξουσία φιλοαμερικανική κυβέρνηση με κάθε μέσο", απηχώντας έτσι τις απόψεις του Λάνγκλει και της Ουάσιγκτον για το πως θεωρούν ότι πρέπει να δουλεύει μια κατ΄όνομα δημοκρατία, και πόσο τους είναι αδιάφορα τα συναισθήματα και οι εκλογικές επιλογές ενός λαού.
Σύμφωνα με το Αμερικανικό γεωπολιτικό ινστιτούτο Stratfor, η χώρα μας θα έχει την απαραίτητη παροχή οικονομικής βοήθειας , όπως και η Ουκρανία, «στρεφόμενες» όμως και οι δύο χώρες ολοκληρωτικά προς τη γεωπολιτική στρατηγική της ΕΕ και των ΗΠΑ.
Οι "αναλυτές" πιστεύουν ότι "οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για το γεγονός ότι η Ελλάδα πρέπει να διαθέτει στην εξουσία πάντα μια φιλοδυτική κυβέρνηση, ειδικά όταν η επίσημη Αθήνα άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να λάβει οικονομική βοήθεια από την Ρωσία και την Τράπεζα επενδύσεων των χωρών του συνασπισμού BRICKS" .
Οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι η αυξανόμενη επιρροή της Ρωσίας στις χώρες αυτές υπονομεύει την ενότητα του αποκαλούμενου «Δυτικού στρατοπέδου» , τονίζουν "έγκυροι" αναλυτές και "εμπειρογνώμονες" του ινστιτούτου-παραρτήματος του Λάνγκλει (τα κεντρικά της CIA-"The Company").
Η κρίση στην Ελλάδα και η σύγκρουση στην Ουκρανία αποτελούν ταυτόχρονα μια δοκιμασία για την ΕΕ, και τη ζώνη του ευρώ, αλλά και για την Αμερικανική δύναμη στην Ευρώπη.
Σημειώνεται ότι το ίδιο σημείο είχε επιστήσει και ο γνωστός οικονομικός αναλυτής Paul Craig Roberts που έχει προβλέψει "το τέλος της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ"
Η οικονομική βοήθεια προς τις χώρες αυτές, αποτελεί μονόδρομο. Στόχος είναι η πρόληψη της αύξησης της επιρροής της Ρωσίας σε αυτές τις περιοχές, για τις δυτικές κυβερνήσεις και η επίτευξη της γεωπολιτικής στρατηγικής των ΗΠΑ, αναφέρουν αναλυτές του ινστιτούτου Stratfor.
Το άρθρο ανέφερε ότι τα παραδείγματα της Ελλάδας και της Ουκρανίας αποδεικνύουν περίτρανα ότι η χρηματοδοτική βοήθεια συνδέεται συχνά με την επίτευξη ορισμένων πολιτικών στόχων.
Αυτό « διευκρίνισε εξονυχιστικά » ο επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ , Τζακ Λιου στην Αθήνα και το Eurogroup, λέγοντας ότι πρέπει "να είναι ευέλικτοι και να λάβουν τα απαιτούμενα μέτρα για να μείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ".
Την ίδια στιγμή, γράφει το Stratfor, η Ελλάδα μπορεί να μην έχει μεγάλους οικονομικούς πόρους, αλλά η γεωπολιτική της θέση, είναι θεμελιώδους στρατηγικής σημασίας για την ΕΕ και τις ΗΠΑ.
Από την άποψη του πασίγνωστου ινστιτούτου , ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα για την Ελλάδα είναι ότι αποτελεί « κομβικό σημείο διέλευσης για όλα τα ανταγωνιστικά έργα φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και του αγωγού «Greek Stream », αλλά και του έτερου αγωγού φυσικού αερίου , ο οποίος χρηματοδοτείται από το Αζερμπαϊτζάν και υποστηρίζεται από το πρόγραμμα της ΕΕ, με την ονομασία «Νότιος Διάδρομος » ή αλλιώς TAP.
Το άρθρο του ινστιτούτου αναφέρει ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα στηρίζονταν σε Ρωσικούς ενεργειακούς πόρους, θα ελάμβανε φυσικό αέριο σε μειωμένη τιμή. Η ανάγκη αυτή θα αυξάνονταν εάν η χώρα εγκατέλειπε την ευρωζώνη και επέστρεφε σε μια αδύναμη δραχμή, η οποία θα καθιστούσε τις εισαγωγές ενέργειας πιο ακριβές.
Η κατάσταση αυτή δεν ικανοποιεί την Ευρώπη και τις ΗΠΑ σε καμία περίπτωση, με αποτέλεσμα η ανάγκη για την παροχή σημαντικής οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, , να αποτελεί πλέον μονόδρομο αναφέρουν οι αναλυτές.
Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζει η ΕΕ και οι Ηνωμένες Πολιτείες με την Ουκρανία, εξακολουθούν να πιστεύουν οι αναλυτές. Το Ρωσικό σχέδιο μετατροπής της Ουκρανίας σε μια «ουδέτερη κατάσταση» δεν «ικανοποιεί» τις δυτικές κυβερνήσεις. Η αυξανόμενη απειλή των κοινωνικών διαμαρτυριών στο Κίεβο, λόγω της κατάρρευσης της ουκρανικής οικονομίας, αναγκάζει τις ΗΠΑ και την ΕΕ να παράσχουν σημαντική οικονομική βοήθεια στην κυβέρνηση του Κιέβου.
«Έτσι, η Ελληνική κρίση και η σύγκρουση στην Ουκρανία καθορίζουν το γεωπολιτικό τοπίο της Ευρώπης και της Δύσης, για να αποτραπεί μια μεγάλη αναταραχή και αστάθεια στην Ελλάδα και την Ουκρανία, οι οποίες αποτελούν το κλειδί για τη διατήρηση της (ενότητας) των χωρών του δυτικού στρατοπέδου», συνοψίζει το άρθρο.
πηγηή:ksipnistere.gr