Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

ΥΕΘΑ: Στα 58 θα είναι οι συντάξεις για όλα τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και ενοποίηση Στρατοπέδων



Απόσπασμα της συνέντευξης του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στην εκπομπή «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA» 



    Γ. ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Να ρωτήσω κάτι ακόμα; Υπήρχαν διάφορες πληροφορίες αυτές τις μέρες ότι βάζει και το Υπουργείο Άμυνας, να το πω έτσι απλά, το χέρι στην τσέπη. Δηλαδή ότι σας έχουν ζητήσει ως ισοδύναμα μέτρα περιορισμό εξοπλιστικών δαπανών και λοιπά. Έχει βάση αυτή η πληροφόρηση; 

    Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ακούστε κάτι. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για να καταλάβετε, έχει φέτος 770 εκατομμύρια προϋπολογισμό και του χρόνου 550, είναι κάτω από τις δυνατότητες της επιβίωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τους μισθούς και για τη διατήρηση των οπλικών συστημάτων. 

    Αυτό που είπαμε, όμως, και το ξεκαθαρίσαμε, είναι ότι αυτά τα οποία χρωστούμε, εμείς θα τα πάρουμε. Δηλαδή, η εταιρεία Rheinmetall πλήρωσε σε Έλληνες αξιωματούχους και πολιτικούς 62 εκατομμύρια μίζες για να πάρει δουλειές 2 δις. Καταδικάστηκε από τη γερμανική δικαιοσύνη και πλήρωσε στο γερμανικό λαό αποζημίωση 67 εκατομμύρια ευρώ. Εδώ, λοιπόν, θα πληρώσει 500. Από τα 500 αυτά που θα πάρουμε θα πάρει και το Υπουργείο Οικονομικών το 20% που έχουμε συμφωνήσει. Αυτές οι συμφωνίες δεν είναι μία και δύο, είναι πάνω από δέκα. 

    Θα γίνει περιορισμός των εξόδων, παραδείγματος χάριν, στη διατήρηση στρατοπέδων, θα γίνει ομογενοποίηση των μέσων, γίνονται ήδη πολλές μεταρρυθμίσεις σε σχέση με τη συνταξιοδότηση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν θα φεύγει κανείς πριν από τα 58. Δεν μπορεί να έχουμε αποστράτους 40 χρονών, 45 χρονών, οι άνθρωποι δεν έχουν και τι να κάνουν. 

    Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Αν τα καταφέρετε αυτά θα μείνετε στην ιστορία. 

    Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αυτά θα γίνουν. 

    Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Διότι βλέπουμε ανθρώπους 40 χρονών να παίρνουν σύνταξη. 

    Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αυτό θα γίνει οπωσδήποτε. Για τους φαντάρους δε, μας έλεγαν ότι είναι δύσκολο να πάνε στον Έβρο και στα νησιά; Πήγαν όλοι. Πήγαν όλοι και μάλιστα δεν έχουμε και παράπονα. Τα παιδιά περνάνε καλά, έχουν τις εξόδους τους, υπηρετούν εννέα μήνες, γνωρίζουν και ένα άλλο τόπο. Οι νησιώτες αλλά και οι Εβρίτες τους έχουν υποδεχθεί με τον καλύτερο τρόπο. Τώρα από αυτή τη σειρά θα πάνε αρκετοί στην παραμεθόριο με την Αλβανία και τα Σκόπια. Ενισχύουμε τα φυλάκια εκεί για να βοηθήσουμε το αίσθημα της ασφάλειας στις περιοχές. 

    Γίνονται αλλαγές στα μεταφορικά. Να σας πω ένα παράδειγμα, για να μεταφερθεί ένα νεογνό από τη Ρόδο, που γίνονται συχνές μεταφορές, με C130, κοστίζει 15.000 ευρώ η ώρα πτήσης. Προσέξτε, ο θάλαμος για το νεογνό, για το νοσοκομείο της Ρόδου στοιχίζει 5.000 ευρώ. Το ελικόπτερο το μεταφορικό ή το αεροπλάνο, το μεταφορικό το οποίο εμείς ζητάμε αυτή τη στιγμή να προμηθευτεί για αυτές τις δουλειές πλέον το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κοστίζει 670 ευρώ η ώρα πτήσης.

    Εδώ είδα στα αρχεία, γιατί τα μετρήσαμε όλα, ότι μετέφεραν δικαστικό αντιπρόσωπο από τη Σύρο στην Κίμωλο στις εκλογές με κόστος 20.000 ευρώ την ώρα πτήσης. Την ώρα που θα μπορούσε ένα ελικοπτεράκι με 250 ευρώ, με 300 ευρώ να τη μεταφέρει.

    Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι γίνεται ένα μεγάλο συμμάζεμα. Από αυτό το συμμάζεμα θα υπάρχουν οικονομίες στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αλλά δεν πρόκειται να μειωθεί ο προϋπολογισμός. Θα γίνουν οικονομίες προς όφελος των στελεχών. Τριάντα πέντε δισεκατομμύρια περιουσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν εκποιείται, αλλά το προϊόν της ενοικίασής τους για 50 χρόνια ή 100 κλπ. θα διατεθεί σε όφελος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. 

    Γ. ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Για τα στρατόπεδα αυτό που είπατε δεν κατάλαβα, θα περιορίσετε το κόστος διατήρησης στρατοπέδων; Τι εννοούσατε;

    Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι, παραδείγματος χάρη, εάν σε μια πόλη υπάρχουν τρία στρατόπεδα, με τρεις διαφορετικούς λογαριασμούς εξόδων για τη διατήρησή τους, θα γίνει ένα στρατόπεδο.

    Γ. ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Θα κλείσουν τα άλλα δύο λέτε.

    Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θα κλείσουν τα άλλα δύο. Θα συμμαζευτούν τα τρία στρατόπεδα σε ένα.

    Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Για τους εξοπλισμούς, γενικά, που υπάρχει το θέμα να μειωθούν οι δαπάνες;

    Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Οικονομέα, αυτά που κάνουμε αυτή τη στιγμή για τους εξοπλισμούς, για να καταλάβετε, δεν ψωνίζουμε. Αυτό που κάνουμε είναι να πληρώνουμε παλιές αμαρτίες. Δηλαδή συμβόλαια του 2003 και του 2004. Τα περισσότερα δε συμβόλαια δεν έχουν ούτε καν εγγυητικές επιστολές. Συμβάσεις 20 δισεκατομμυρίων δεν έχουν περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο και από τον κρατικό έλεγχο. Το τι έχουμε βρει εκεί μέσα δεν λέγεται. Η κ. Ράϊκου παίρνει φακέλους. 

    Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Περιμένουμε να στείλετε και κανέναν στη φυλακή. 

    Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μην περιμένετε, σας λέω και ονόματα. Εγώ τους στέλνω στη δικαιοσύνη. Αν μπορούσα να τους δικάσω θα τους είχα συλλάβει ήδη. Στην κ. Ράϊκου είναι οι υποθέσεις των Leopard, είναι οι υποθέσεις των Apache, είναι οι υποθέσεις των NH90, είναι η Rheinmetall, είναι πολλές οι υποθέσεις τις οποίες τις βρίσκουμε και τις στέλνουμε. 

    Γ. ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Και στα 58 συντάξεις για όλους αν κατάλαβα σωστά.

    Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αυτό είναι δεδομένο, είναι έτοιμο το σχέδιο νόμου. Κατατίθεται το σχέδιο νόμου, έχει κατατεθεί ήδη στην κυβερνητική επιτροπή, δεν θα υπάρχουν πλέον αποστρατείες στα 40 και στα 45. 

    Γ. ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Στα 58 θα είναι οι συντάξεις για όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. 

    Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Για όλους.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου