Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Toύρκος εισαγγελέας αποκαλύπτει ότι η MIT έστειλε 2000 φορτηγά με όπλα στους τρομοκράτες στη Συρία




Savcı Aziz Takçı: 2 bin TIR dolusu silah taşındı



Ένας συλληφθείς τούρκος εισαγγελέας ο Aziz Takçı κατά την απολογία του στο δικαστήριο των Αδάνων αποκάλυψε ότι η MIT (οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες) έστειλαν τα τελευταία χρόνια περισσότερα από 2.000 φορτηγά με όπλα στις τρομοκρατικές οργανώσεις που μάχονται κατά του προέδρου Bachar al-Assad .
Η τουρκική κυβέρνηση συνέλαβε πρόσφατα 4 εισαγγελείς και έναν στρατιωτικό αξιωματούχο γιατί την τελευταία χρονιά  στα Άδανα και στην Hatay σταμάτησαν και ερεύνησαν καμιόνια που ανήκαν στην MIT.
«Αυτά τα καμιόνια ήταν φορτωμένα με όπλα όπως αντιαεροπορικές ρουκέτες, κανόνια των 155 mm και άλλους τύπους πυρομαχικών», δήλωσε ο Takçı.
Ο εισαγγελέας Takçı αποκάλυψε τις διασυνδέσεις του τουρκικού κράτους με την ISIS κατά την απολογία του στο ποινικό δικαστήριο στα Άδανα.  Ex-Prosecutor: Tons of Weapons Sent to ISIL in Syria by Turkish Spy Agency
Επανέλαβε ότι τα φορτηγά ακινητοποιήθηκαν μετά από εντολή του κυβερνήτη των Αδάνων. Ο ίδιος εισαγγελέας αποκάλυψε επίσης ότι η MIT διαδραμάτισε εδώ και 2 χρόνια ένα ρόλο στην έκρηξη βόμβας στην Reyhanlı όπου σκοτώθηκαν 52 άτομα.
Ο τ.προιστάνος της εισαγγελίας στα Άδανα Süleyman Bağrıyanık, ο τ. βοηθός του Ahmet Karaca και οι εισαγγελείς Aziz Takçı, Özcan Şişman και ο αξιωματικός της αστυνομικής διεύθυνσης της περιοχής Özkan Çokay αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απόπειρας ανατροπής ή εξουδετέρωσης της κυβέρνησης δια της χρήσης δύναμης ή την έκθεση πληροφοριών που αφορούν δραστηριότες του κράτους».
Οι κατηγορούμενοι εισαγγελείς απαλλάχθηκαν των καθηκόντων τους σε μια ενορχηστωμένη κίνηση της κυβέρνησης να αποσιωπήσει τις σκανδαλώδεις όσο και σοκαριστικές αποκαλύψεις τους. (farsnews hbrdr 13/5/15)
πηγή:dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου