Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ


Αποτέλεσμα εικόνας για fvto αλεξη μητροπουλου



    Στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, Κοινωνία Ώρα Mega, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Αλέξης Μητρόπουλος, αναφερόμενος στην απόφαση του ΣτΕ δήλωσε αυτολεξεί τα εξής: "Oι Έλληνες συνταξιούχοι είναι πατριώτες, θα αρκούνταν να σταματήσει η Κυβέρνηση κάθε περικοπή, θα παραιτούνταν από τα αναδρομικά,ή θα συζητούσαν διευθέτηση στα αναδρομικά , άλλωστε κάποιες δεκάδες προσέφυγαν...... θα δοθούν όπως έγινε και με τους ενστόλους με τα αναδρομικά,,δόθηκαν τα μισά τμηματικά και σε βάθος χρόνου.....σε κάθε περίπτωση επειδή το πακέτο των αναδρομικών δεν είναι μεγάλο και η υποχρέωση για τα αναδρομικά είναι για όσους προσέφυγαν.

   Η Κυβέρνηση έχει υποχρέωση την καταβολή των αναδρομικών σε όσους προσέφυγαν ........Υπ' αυτή την έννοια από τα τρία διατακτικά της απόφασης του ΣτΕ, δηλαδή πρώτον, να δοθούν τα αναδρομικά σε όσους προσέφυγαν, δεύτερον να επιστραφούν οι συντάξεις στα επίπεδα του 2012 και τρίτον να μην προβείτε σε σε άλλες περικοπές κύριων και επικουρικών συντάξεων στο μέλλον.......δεν μπορεί να αποφύγει όποια Κυβέρνηση και η δική μας να συζητήσει πως θα συμμορφωθεί με το διατακτικό της αποφάσεως".

   Φαίνεται πως ένα από τα σενάρια, που εξετάζει η Κυβέρνηση, για να είναι σύννομη,να αποκαταστήσει όσους έχουν κάνει προσφυγή, αναγκάζοντας έτσι και τους υπόλοιπους συνταξιούχους, να προβούν σε προσφυγές με απώτερο σκοπό να κερδίσει χρόνο, ελπίζοντας ότι, στην περίπτωση που ανακάμψει η οικονομία να προβεί στην καταβολή των αναδρομικών και την επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του Ιουλίου 2012. 
 
    Και εδώ τελικά τίθεται το ερώτημα, μήπως το ίδιο σενάριο εφαρμοσθεί για τους μισθούς και τις συντάξεις των ε.ε. και ε.α. στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου