Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

AΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΑΣ/ΠΑΡ. ΞΑΝΘΗΣ ΣΕ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ


ΕΑΑΣ Ξάνθης




ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ(ΕΑΑΣ)
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΞΑΝΘΗΣ
Βενιζέλου 60, ΞΑΝΘΗ,67100.Τηλέφωνο/FAX:25410-25425
e-mail: eaasxanthis@gmail.com
Ιστοσελίδα: www.eaasxanthis.gr
ΠΡΟΣ : Εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ, Ξάνθη
ΚΟΙΝ: Λοιπά ΜΜΕ- Αναδόχους Συλλόγους- Ενώσεις
Ξάνθη 21 Μαϊ. 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:  Απάντηση σε ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ (Εφημ. ΕΜΠΡΟΣ, 16 Μαϊ.2015)
ΣΧΕΤ. : Εκκλησιασμοί σε Ι.Ν. στα Πομακοχώρια Ν. Ξάνθης 2015

Θεωρούμε απαραίτητο, να πληροφορήσουμε το κοινό και ειδικότερα τους
αναγνώστες της καθημερινής εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ (της Ξάνθης) και ταυτόχρονα να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, για τα όσα απαράδεκτα ψευδή-ανακριβή και εντελώς αυθαίρετα καταγράφονται ή υπαινίσσονται σε βάρος μας, στο σχετικό δημοσίευμα στήλη: «Πρόσωπα & Γεγονότα» (σελ 3), στο φύλλο της εφημερίδος στις 16 Μαϊ2015, με επικεφαλίδα «Κάποιος να τους μαζέψει, γιατί το έκαψαν τελείως! »

Το Παράρτημα της ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, τα 450 μέλη του οποίου, ως
αναπόσπαστο κομμάτι της Τοπικής Κοινωνίας, έχουν ελεύθερη άποψη και βούληση διοργανώνοντας ή συμμετέχοντας σε σύννομες δραστηριότητες, απαντά και παραθέτει, στους ισχυρισμούς του συγκεκριμένου δημοσιεύματος, τις αλήθειες καθώς και τις απαντήσεις στα ερωτήματα που μας τέθηκαν, ενώ απευθύνει και τις δικές του ερωτήσεις, όπως παρακάτω:
   
    α. Δεν είμαστε «κάποιοι απόστρατοι, που δεν τους βγήκε η θεόρατη
σημαία στο Αβγό* (σσ: παρεμπιπτόντως εγκρίθηκε) και βρήκαν τρόπο να
εκτονώσουν τα εθνικοθρηκευτικά τους αισθήματα, κάνοντας λειτουργίες
στα χωριά των μουσουλμάνων **» (σσ: Στην Ελληνική Επικράτεια, υπάρχουν μόνο Ελληνικά χωριά ,που σε ορισμένα απ’ αυτά στη Θράκη διαμένουν και οι συμπατριώτες μας μουσουλμάνοι στο Θρήσκευμα, των μειονοτήτων που ρητά καθορίζει η Συνθήκη της Λωζάννης), ούτε «κάνουμε μπουχαμπέτια» (σσ: η πλούσια γλώσσα μας, μάλλον δεν είναι γνωστή στο / στην συντάκτη που υπογράφει ως Μ.Ξ.), ούτε «τώρα βάλαμε στο χορό και τους πολιτιστικούς συλλόγους», ούτε αυθαίρετα «κουβαλάμε κόσμο και παπάδες από τα ερημωμένα χωριά της Σταυρούπολης, κλπ και κάνουμε λειτουργίες, κλπ».
   
    β. Είμαστε το Παράρτημα της ΕΑΑΣ στο Ν. Ξάνθης (ΝΠΔΔ) και μαζί
με άλλους επτά (7) Συλλόγους / Ενώσεις, που εθελοντικά ανέλαβαν και
 έγιναν ‘’ανάδοχοι’’ των 8 Ιερών Παρεκκλησίων της παραμεθόριας περιοχής, σε συνεργασία και πάντοτε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου, που από 4-ετίας και πλέον, σταδιακά ανακαίνισαν και πραγματοποιούν, εθελοντικά σποραδικούς εκκλησιασμούς στους Ι.Ν. στα Πομακοχώρια του Ν. Ξάνθης, εφαρμόζοντας έμπρακτα την ρήση «Όσοι Πιστοί Προσέλθετε». ΣΧΟΛΙΟ: επισυνάπτονται ενδεικτικές φωτογραφίες από τον τελευταίο
Ι.Ν. “Προσκυνητάρι Αγ. Γεωργίου στη ΜΕΔΟΥΣΑ” που ήδη ανακαινίστηκε
εξολοκλήρου, αποκλειστικά με δικές τους δαπάνες από ομάδα Ξανθιωτών. Τα «Θυρανοίξια» του οποίου θα γίνουν με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμονος, στις 6 Ιουν.2015
(ώρα:10 30).
  γ. Όλες οι λεπτομέρειες, του σχετικού Προγράμματος (με 32
εκκλησιασμούς για το 2015), περιέχονται στα συνημμένα ‘’1’’ και ‘’2’’ (σσ:. ηδική σας εφημερίδα, κατά σύμπτωση δεν τα δημοσίευσε).
  
  δ. Στην ερώτηση - πρότασή του δημοσιεύματος: «αφού θέλουν να
κάνουν λειτουργίες, γιατί δεν πάνε να κάνουν λειτουργία στην Πασχαλιά στο Λειβαδίτη, Καλλιθέα, στον Μαργαρίτη κλπ, που έχουν λίγους παππούδες, να χαρούν κιόλας οι άνθρωποι;», απαντάμε, συμφωνώντας πράγματι μαζί σας, «ότι αυτό είναι έργο θεάρεστο», ότι είμαστε πρόθυμοι, μαζί με τους άλλους 8 αναδόχους Συλλόγους – Ενώσεις, να συμμετάσχουμε σε εκκλησιασμούς και στα παραπάνω χωριά, αρκεί εσείς και η Φιλική - κοινωνική σας Ομάδα, όπως και οι κάτοικοι, που κατάγονται από τα χωριά και διαμένουν στην Ξάνθη, να μεριμνήσετε, για τα περαιτέρω με την ιερά Μητρόπολη (π.χ έγκαιρη επιλογή χωριού, κατάλληλης ημερομηνίας, διάθεση ιερέως, κλπ), όπως και τις λοιπές
υποχρεώσεις του αναδόχου (μίσθωση λεωφορείου, προσφορά εδεσμάτων, κλπ).
  
  ε. Διευκρινίζει ότι η σχέση των μελών του, όπως εξάλλου και όλων
των άλλων Χριστιανών της Πατρίδας μας, προς τους συμπατριώτες μας Έλληνες Μουσουλμάνους στο Θρήσκευμα στην Ξάνθη και την Ελληνική Θράκη γενικότερα, ήταν και συνεχίζει να είναι ενωτική και αμοιβαίου σεβασμού, αφού το μόνο που διαφέρουμε είναι η Θρησκεία, δεδομένο στο οποίο ενυπάρχει ο αμοιβαίος σεβασμός, εκτίμηση και αγάπη.
  
  Επιπρόσθετα διαμαρτυρόμαστε για τη μη τήρηση της οφειλόμενης
δημοσιογραφικής δεοντολογίας, που δυστυχώς δεν εφαρμόζεται κατ’
εξακολούθηση, από την έγκριτο εφημερίδας σας, αφού όχι μόνο ΔΕΝ
ΚΑΤΑΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ποτέ τα δικά μας ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, για την ενημέρωση των αναγνωστών σας (με την παρουσίαση και της δικής μας άποψης), αλλά τουναντίον ΠΟΤΕ δεν παραλείπετε να σχολιάζετε αρνητικά τις όποιες δραστηριότητές μας και ταυτόχρονα να πληροφορείτε μονομερώς τους αναγνώστες σας ή να κάνετε επιλεκτική καταχώρηση ΔΕΛΤΙΩΝ ΤΥΠΟΥ, άλλων Φορέων»
  
  Τέλος το Παράρτημα της ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, σας γνωρίζει τα ακόλουθα:
Πληροφορεί την Κοινωνία, αδιαλείπτως με υπευθυνότητα και
προπαντός την ΑΛΗΘΕΙΑ, με εκδιδόμενα ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ στο σύνολο των ΜΜΕ, για όλες του τις δραστηριότητες, με τα οποία διατηρεί άριστες σχέσεις και συνεργασία.

  Εκφράζει την εύλογη απορία, πως και από πότε η Εφημερίδα ‘’ΕΜΠΡΟΣ’’ απόκτησε τον ανεξήγητο ρόλο να επιδιώκει να καθορίζει όρια και
συμπεριφορές, αντί απλά να πληροφορεί με αντικειμενικό τρόπο παραθέτοντας ειδήσεις στο αναγνωστικό της κοινό και τελικά σας ερωτά: «Ποιόν καλείτε και ΓΙΑΤΙ να μας μαζέψει» !!! και για ποιο αδίκημα ??». Μήπως επειδή δεν σας εκφράζει προσωπικά η συγκεκριμένη πρωτοβουλία !!!
  
 Παρακαλούμε για την ενημέρωση του κοινού, ενώ επιπρόσθετα την
εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ, για τη δημοσίευση του παρόντος ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ σε επόμενο φύλλο της, στη στήλη ‘’ Πρόσωπα & Γεγονότα’’. 
Το παρόν, με τα συνημμένα του, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα
μας :www.eaasxanthis.gr .
Για το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης και τους Αναδόχους Συλλόγους

Με τιμή
Υποστράτηγος ε.α. Γεώργιος Γεωργιάδης
Πρόεδρος ΤΣ
(κιν: 6937 100910)


 ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ (μόνο ηλεκτρονικά)
1 Επιστολή μας ( αρ. πρωτοκ.25/28 Ιαν .2015)
2. Αφίσα ‘’ Εκκλησιασμοί στα Πομακοχώρια της Ξάνθης 2015’’
3. Δημοσίευμα Εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ, 16 Μαϊ.2015Ċ
4. Φωτογραφίες από το Προσκυνητάρι του Αγ. Γεωργίου Μέδουσας (ΠΡΟ και ΜΕΤΑ)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου