Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Τραγωδία των Τεμπών: - Ο Σπίρτζης ζήτησε την άρση της ασυλίας του - Ο έτερος καππαδόκης τι θα κάνει;




 Την ενεργοποίηση του άρθρου 86 παρ.5 του Συντάγματος, για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών του στο πλαίσιο της ποινικής διερεύνησης της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, ζητεί ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του, υπέβαλε το αίτημα προκειμένου «να μην μείνει καμία σκιά ως προς τις δικές του ευθύνες αλλά και για να αποκαλυφθούν έμμεσα οι πραγματικοί υπαίτιοι».

Η συγκεκριμένη διάταξη, την οποία επικαλείται ο Χρήστος Σπίρτζης, ορίζει πως «αν για οποιονδήποτε λόγο, στον οποίο περιλαμβάνεται και η παραγραφή, δεν περατωθεί η διαδικασία που αφορά δίωξη κατά προσώπου που είναι ή διετέλεσε μέλος της Κυβέρνησης ή Υφυπουργός, η Βουλή μπορεί, ύστερα από αίτηση του ίδιου ή των κληρονόμων του, να συστήσει ειδική επιτροπή στην οποία μπορούν να μετέχουν και ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί για τον έλεγχο της κατηγορίας».





πηγή:https://www.naftemporiki.gr/politics/1620787/chr-spirtzis-zitei-na-kinithei-i-diadikasia-toy-arthroy-86-toy-syntagmatos-gia-ta-tempi/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου