Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Επίθεση Υφυπουργού Εθνικής οικονομίας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ : - Ποιος θέλει ένα νέο μνημόνιο Κασσελάκη;

 


Harry Theoharis 


Σε 40 δισ. ευρώ, δηλαδή όσο περίπου το μισό, εντελώς αχρείαστο μνημόνιο που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας εκείνο το καλοκαίρι του 2015, ανέρχεται ο "λογαριασμός" της... γενναιοδωρίας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή αποτυπώθηκε στις πρόσφατες προτάσεις του κ. Κασσελάκη για την οικονομία. Τα χρόνια περνούν, η Ελλάδα έχει αλλάξει εντυπωσιάζοντας την παγκόσμια κοινότητα με την ανάκαμψη και την επιστροφή της στην ανάκαμψη, στον ΣΥΡΙΖΑ όμως αλλάζουν μόνο τα πρόσωπα και ποτέ η νοοτροπία. Η νοοτροπία της επιπολαιότητας και του άκρατου λαϊκισμού, η επιμονή στη στρατηγική της κούφιας δημιουργίας εντυπώσεων με ανεδαφικές, υπερφίαλες και, κυρίως, μη κοστολογημένες προτάσεις. Επειδή όμως, όσο και εάν προσπαθεί να τον αποκρύπτει ο ίδιος, πάντα υπάρχει λογαριασμός για τα θαύματα που υπόσχεται ο εκάστοτε επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς στην Κυβέρνηση τον υπολογίσαμε ως το τελευταίο ευρώ. Είναι ένας λογαριασμός ύψους 40 δισ. ευρώ που, αν μπορούσε και χωρίς δεύτερη σκέψη, ο κ. Κασσελάκης θα φόρτωνε στον ελληνικό λαό. Θα προσπαθήσω εδώ, εν συντομία, να αναδείξω ορισμένα κραυγαλέα πλην θεμελιώδη λάθη στα οικονομικά μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τις ιδιαιτέρως σοβαρές συνέπειές τους.
Κατά την πάγια τακτική του, ο ΣΥΡΙΖΑ υποτιμά και παρακάμπτει τις επιπτώσεις των επιλογών του, μετακυλίοντας στο ακέραιο τα βάρη των δικών του σφαλμάτων στους Έλληνες φορολογούμενους. Αγνοεί επίσης βασικές αρχές της οικονομίας και, κάτι ακόμη πιο ασυγχώρητο, αγνοεί το κανονιστικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προσωπικά δεν γνωρίζω, ούτε μπορώ να φανταστώ πού βρήκε ο κ. Κασσελάκης τα νούμερα τα οποία παραθέτει. Γνωρίζω πολύ καλά όμως ότι εμείς, ως Κυβέρνηση που δεν έχουμε την πολυτέλεια του κ. Κασσελάκη να βαφτίζουμε ανεφάρμοστες ουτοπίες σαν ιδανικές λύσεις, βασιζόμαστε στα πλέον αξιόπιστα στοιχεία του Προϋπολογισμού και σε απολύτως τεκμηριωμένα μεγέθη από την ΕΛΣΤΑΤ, την Τράπεζα της Ελλάδος και το επιτελείο του Υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα, λοιπόν, με τους δικούς μας υπολογισμούς, οι χίμαιρες του κ. Κασσελάκη θα κοστίσουν στους Έλληνες πολίτες επιπλέον 40 δισ. ευρώ μέσα στα επόμενα 4 χρόνια. Υπολογίζουμε σε 16 δισ. ευρώ το δημοσιονομικό κόστος των βασικών προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ κατά το πρώτο έτος εφαρμογής τους. Σε αυτά θα προστίθενται 8 δισ. ευρώ το χρόνο την επόμενη τριετία, ανεβάζοντας τη συνολική ζημιά στα 40 δισ. ευρώ.
Ο κ. Κασσελάκης, πάντως, δεν μπήκε στον κόπο να μοιραστεί με το κοινό το πώς και πού θα βρει αυτά τα 40 δισ. ευρώ. Επ' αυτού επισημαίνω το εξής οξύμωρο: Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι θα καλύψει την "τρύπα" των 40 δισ. ευρώ που θα προκαλέσει με τα μέτρα του, με μια εισπρακτική εκστρατεία που, όπως ευελπιστεί ο κ. Κασσελάκης, θα αποφέρει 3,6 δισ. ευρώ. Και μόνο ο ίδιος ξέρει το πώς αυτή η εφ' άπαξ εισφορά θα καλύψει μόνιμα δημοσιονομικά μέτρα. [...]
👇 Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου