Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Υφυπουργός εργασίας: Τα 4 ΟΧΙ και το 1 ΝΑΙ για τις συντάξεις και τα αναδρομικά


     Στις 7 Μαρτίου 2024 και ώρα 17:00 η Υπουργός εργασίας δέχθηκε στο γραφείο της τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων  Επικουρικής Ασφάλισης, κ. Αριστοτέλη Κάντα καθώς και μέλη του Δ.Σ. για να την ενημερώσουν για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη της ομοσπονδίας τους. 

    Όταν ο κ. Κάντας τελείωσε την ενημέρωση η Υπουργός τους είπε: "Σας ευχαριστώ πάρα πολύ κύριοι, άκουσα τα αιτήματά σας. Εμείς προσπαθούμε. Είμαστε η μόνη Κυβέρνηση που έδωσε αυξήσεις και προσπαθούμε να ενισχύσουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, τώρα  φεύγω και πάω γιατί έχω μια δουλειά στα βόρεια προάστια, σας παραδίδω στον Υφυπουργό εργασίας κ. Τσακλόγλου"

    

Ο κ.Τσακλόγλου παίρνοντας την "σκυτάλη" ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή πως:

    1Δεν πρόκειται να καταργηθεί η προσωπική διαφορά  σε κανέναν συνταξιούχο

    2.  Δεν υπάρχει περίπτωση να χορηγηθεί ποτέ η 13η σύνταξη

    3.  Δεν θα καταργηθεί η ΕΑΣ, που παρακρατείτε από τις συντάξεις, από τα 1.400 ευρώ και πάνω. 

    4.  Δεν πρόκειται να εφαρμόσει την απόφαση 1439/2020 του ΣτΕ που αφορά τα αναδρομικά που προέρχονται από τις παράνομες κρατήσεις  των νόμων 4051/2012 και 4093/2012 για όσους δεν έχουν κάνει αγωγές.

    5. Για τους 360.000 συνταξιούχους, που έχουν κάνει αγωγές, τα αναδρομικά θα καταβληθούν όταν οι ατομικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τελεσιδικήσουν. 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου