Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Κυβέρνηση: - Καταγραφή αλλοδαπών που διαμένουν στην Ελλάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα, για λόγους Δημόσιου συμφέροντος - Ουδέποτε είπε κάποιος ότι θα νομιμοποιηθούν και οι 300.000


 

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με μεγάλη υπευθυνότητα το σημαντικό ζήτημα της μετανάστευσης. Έχουμε πει και αποδείξει στην πράξη την πλήρη αντίθεσή μας στην παράνομη μετανάστευση. Γι’ αυτό και επιμένουμε στην αυστηρή φύλαξη και προστασία των συνόρων και, ταυτόχρονα, διεκδικούμε τη μεγαλύτερη δυνατή ευρωπαϊκή αλληλεγγύη για ένα πρόβλημα που έχει πανευρωπαϊκή διάσταση. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις, η πολιτική της κυβέρνησης στοχεύει σε νόμιμες οδούς λελογισμένης μετανάστευσης, σύμφωνα με τις ανάγκες της εθνικής οικονομίας και τις προτεραιότητες της ελληνικής κοινωνίας.

  • Οι ανάγκες σε εργατικό δυναμικό σε συγκεκριμένους κλάδους είναι μεγάλες και, συν τω χρόνω, αυξάνονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η Κ.Υ.Α των μετακλήσεων για την διετία 2023 - 2024 έχει προβλέψει 170.000 θέσεις για Πολίτες Τρίτων Χώρων (πτχ), τα αιτήματα των Περιφερειών για τη διετία ξεπέρασαν τις 370.000 θέσεις.
  • Πέρα από τη μετάκληση εποχικά εργαζόμενων, μελετάται η καταγραφή κάποιων αλλοδαπών που διαμένουν στην Ελλάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα, για λόγους δημόσιας ασφάλειας και δημόσιου συμφέροντος. Ο συνολικός αριθμός των ακατάγραφων παράτυπων μεταναστών στην πατρίδα μας, που αφορά είτε παράνομες αφίξεις είτε μετανάστες που δεν ανανέωσαν τις άδειες διαμονής τους για μια σειρά από λόγους, υπολογίζεται ότι μπορεί να πλησιάζει τις 300 χιλιάδες. Ουδέποτε είπε κάποιος ότι θα νομιμοποιηθούν 300.000. Ο αριθμός αυτός αφορά το σύνολο και δεν μπορεί να είναι ακριβής αφού πρόκειται για έναν πληθυσμό που διαμένει παράτυπα, χωρίς χαρτιά και γνώση της επίσημης Πολιτείας.
  • Η σχετική ρύθμιση θα περιέχει μια σειρά από ασφαλιστικές δικλείδες που θα τιμωρούν την παράνομη διαμονή και διακίνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου