Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

"Σκοτώστε Έλληνες!": - Αυτό είναι το απειλητικό email Τούρκου εθνικιστή για βόμβες σε αεροδρόμιο, νοσοκομεία και Εκκλησία









Νέες απειλές για τοποθέτηση βόμβας στο "Ελευθέριος Βενιζέλος", σε έξι νοσοκομεία της Αττικής, στο Αρχηγείο της ΓΑΔΑ αλλά και κατά της Εκκλησίας το πρωί της Παρασκευής 27 Ιανουαρίου.

Τα απειλητικά email στάλθηκαν μέσω viber και οι αρχές δεν άργησαν να φτάσουν στον υπεύθυνο. Πρόκειται για φίλο του 42χρονου Ρώσου μπλόγκερ ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη για τις πρώτες κατά σειρά απειλές στον διεθνή αερολιμένα της Αθήνας αλλά και σε νοσοκομεία.

Στο μήνυμα στο Viber ο φίλος του Ρώσου μπλόγκερ εμφανίζεται ως Paul Avilovoglu και εκπρόσωπος Τούρκων εθνικιστών. Τονίζει πως έχουν στο στόχαστρό τους όλα τα νοσοκομεία στην Αθήνα, πως θα καταστρέψουν την ορθόδοξη εκκλησία στην Ελλάδα και θα εγκαθιδρύσουν τη σαρία.

Και καταλήγει:

Απαιτούμε την επιστροφή της Κύπρου στην Τουρκία και την απελευθέρωση του φίλου μας Vlad Saveliev.

Στη φωτογραφία αναγράφεται η λεζάντα "σκοτώστε τους Έλληνες".

Ποιος είναι ο πρώτος φαρσέρ και γνωστός μπλόγκερ

Ο άνθρωπος ο οποίος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για τις πρώτες απειλές - φάρσες, την περασμένη Τρίτη, στο "Ελ. Βενιζέλος" και σε έξι νοσοκομεία της Αττικής λέγεται Urban Vladislav και γεννήθηκε το 1981 στη Ρωσία. Το όνομα του πατέρα του είναι Sergey και ζει στη Θέρμη, της μακεδονικής πόλης.

Ο 42χρονος φαρσέρ συνελήφθη σε περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, κατηγορούμενος ότι έστειλε απειλητικά μηνύματα για τοποθέτηση βόμβας στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" των Αθηνών και σε έξι νοσοκομεία της Αττικής

Σε βάρος του 42χρονου, υπηκόου Ρωσίας, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις πράξεις της σοβαρής διατάραξης ομαλής λειτουργίας υπηρεσίας (κατ' εξακολούθηση), της διασποράς ψευδών ειδήσεων (κατ' εξακολούθηση), της απόπειρας παρακώλυσης συγκοινωνιών και της απειλής τέλεσης τρομοκρατικής πράξης, όλες στην πλημμεληματική τους μορφή.

Ακολούθως, ο 42χρονος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, από το οποίο ζήτησε και πήρε αναβολή, ενώ το Δικαστήριο ήρε την κράτησή του.

Ο ίδιος, προανακριτικά, αρνήθηκε ότι υπήρξε ο αποστολέας των επίμαχων μηνυμάτων και υποστήριξε ότι έπεσε θύμα σκευωρίας από άλλα άτομα, τα οποία χρησιμοποιώντας τη φωτογραφία του προέβησαν στην αποστολή των μηνυμάτων.

Σύμφωνα με τον υπερασπιστή του, ο 42χρονος δηλώνει μπλόγκερ και αποδίδει την παραπάνω ενέργεια σε κόντρα με youtubers. Βάσει των επίσημων στοιχείων του ο Vlad Urban ή Vlada Saveliev όπως τον γνωρίζουν οι διαδικτυακοί του φίλοι, έχει δημιουργήσει πέντε κανάλια στο YouTube με το "From Moscow to Europe" να θεωρείται το πιο δημοφιλές.

 


πηγή:https://www.capital.gr/epikairotita/3695168/-skotoste-ellines-auto-einai-to-apeilitiko-email-tourkou-ethnikisti-gia-bombes-se-aerodromio-nosokomeia-ekklisia


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου