Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Διαχειριστής της συμφοράς ο κ. Μητσοτάκης - Όταν κυβερνήσουμε θα μειώσουμε τους φόρους θα αυξήσουμε τους μισθούς .... - Η οργή των πολιτών πρέπει να εκφραστεί πολιτικά.

 



Ο Alexis Tsipras έκανε μετάδοση live.

5 ώρ. 

Συνέντευξη στην εκπομπή «Οι Αταίριαστοι» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ και τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα.


Διαχειριστής της συμφοράς ο κ. Μητσοτάκης
Από το καλοκαίρι του 2021 έχουμε καταθέσει επίκαιρες επερωτήσεις για το ζήτημα της ακρίβειας. Και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Γεωργιάδης μάς απαντούσαν ότι δεν υπάρχει ακρίβεια.
Στη ΔΕΘ, κατέθεσα συγκεκριμένη δέσμη προτάσεων.
Στη ΔΕΘ, ο κ. Μητσοτάκης δήλωνε ότι με 150 εκατ. ευρώ θα έλυνε το πρόβλημα.
Είναι διαχειριστής της συμφοράς κ. Μητσοτάκης. Ήρθε ως «ο καλύτερος διαχειριστής», «ο τεχνοκράτης που έχει γνώσεις» και απέδειξε ότι έχει πολύ μεγάλη αδυναμία να διαχειριστεί κρίσεις. Το επιτελικό κράτος έχει γίνει ανέκδοτο. Δεν είχε την ικανότητα να αντιληφθεί ότι έρχεται ένα κύμα ακρίβειας το οποίο θα είχε διαστάσεις μονιμότητας, και το οποίο πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, επαγγελματίες, αγρότες και κτηνοτρόφους, σε βαθμό που να υπάρχει σήμερα για πολλούς συμπολίτες μας υπαρξιακό πρόβλημα.
Το υποτίμησε και ακολούθησε μία πολιτική που αποδυνάμωσε το κράτος, την κρατική παρέμβαση, τη ΔΕΗ, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για να μπορέσουν να ανταποκριθούν σε μία ιδιαίτερη περίοδο.
Εδώ που φτάσαμε, δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα από το να υπάρξει και ισχυρή επιδοματική στήριξη.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ κερδίσει τις εκλογές και υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση, η ΔΕΗ θα ανακτήσει το «Δ» στη λειτουργία της.
Θα υπάρξει εντολή, όπως συνέβη στη Γαλλία, για πάγωμα των τιμολογίων.
Θα υπάρξει διαφορετική τιμολογιακή πολιτική.
Θα ενεργοποιηθεί η ΡΑΕ και η Επιτροπή Ανταγωνισμού προκειμένου να υπάρξουν έλεγχοι και παρέμβαση στα καρτέλ.
Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα κατώτερα επίπεδα που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Μείωση του φόρου προστιθέμενης αξίας στα βασικά αγαθά.
Επιστροφή του φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο.
Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.
Εμείς θέλουμε να μπει φρένο σε αυτή τη συμφορά. Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Η χώρα σήμερα βρίσκεται σε ένα οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο, κρούω τον κώδωνα του κινδύνου ότι μπορεί να δημιουργηθεί ένα έντονο αντιπολιτικό κλίμα. Θεωρούμε ότι η οργή των πολιτών πρέπει να εκφραστεί πολιτικά.
Η Αριστερά, οι προοδευτικές δυνάμεις και ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ μπορούν να έχουν μία προοπτική να αλλάξουν πολιτικά τον τόπο όχι εάν φτιάξουν ένα κομματικό κράτος αλλά εάν πάνε στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτή της Δεξιάς. Με μεταρρυθμίσεις, αξιοπιστία, διαφάνεια, αξιοκρατία.