Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης: "Ζητάμε εκλογές .. για να σώσουμε οτιδήποτε κι αν σώζεται" - Μπλοφάρει για να θολώσει τα νερά ή παίζει τα ρέστα του;



 

Ο χρήστης Alexis Tsipras έκανε μετάδοση live.

2 ώρ. 
Για πόσο ακόμα μπορεί η χώρα να αντέξει έναν ένοχο πρωθυπουργό να διαχειρίζεται την πανδημία και την ανθρώπινη ζωή;
Αυτό που συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα ήταν κομβικό και θα στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας: Η αποκάλυψη της έρευνας του κ. Τσιόδρα και του κ. Λύτρα -η οποία ήταν προφανώς εν γνώσει της κυβέρνησης από τον περασμένο Μάιο- και κυρίως το σκέλος που αφορά στη διαπίστωση ότι αν είχαμε ενισχύσει το ΕΣΥ θα είχαμε αποφύγει το 38,5% των θανάτων.
Πρόκειται για 8.000 οικογένειες που οι άνθρωποί τους θα μπορούσαν να είχαν σωθεί, αν είχαν περίθαλψη με αξιοπρεπείς συνθήκες.
Ζητάμε εκλογές για τον τρόπο που μέχρι σήμερα διαχειρίστηκε την πανδημία ο κ. Μητσοτάκης. Διότι αντί να αξιοποιήσει όλες τις δυνάμεις για να προστατεύσει τη δημόσια υγεία, έχει ως έγνοια την πολιτική σκοπιμότητα και το πολιτικό κέρδος.
Το μεγάλο ζήτημα δεν είναι αν η χώρα θα μπορεί να αντέξει εκλογές εν μέσω πανδημίας, αλλά αν η χώρα θα μπορεί να αντέξει για πολύ ακόμα μία κυνική κυβέρνηση, έναν ένοχο πρωθυπουργό να διαχειρίζεται την πανδημία και την ανθρώπινη ζωή.
Επί δύο χρόνια, η συνειδητή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης ήταν να μην επενδύσει στην ενίσχυση του ΕΣΥ - που και πριν είχε προβλήματα διότι περάσαμε 8 χρόνια μνημονίων.
Συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης ήταν να δώσει 4,9 δισ. ευρώ σε απευθείας αναθέσεις και σε κλειστούς διαγωνισμούς εν μέσω πανδημίας, αλλά να κόβει αντί να δίνει δαπάνες για να ενισχυθεί το ΕΣΥ.
Συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης ήταν να μην κάνουν προσλήψεις. Εμείς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σε περίοδο μνημονίων, προχωρήσαμε στην πρόσληψη 18.000 σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εκ των οποίων οι 9.000 μόνιμοι.
Είναι ατύχημα για τη χώρα που κυβερνά εν μέσω πανδημίας ένα κόμμα που δεν πιστεύει στο ΕΣΥ. Δεν πιστεύει στο δημόσιο σύστημα υγείας, δεν πιστεύει συνολικά στο δημόσιο χώρο. Η στρατηγική της, ήταν η συγχώνευση των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιώτες.
Ζητάμε εκλογές διότι στο μυαλό μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Να σώσουμε οτιδήποτε κι αν σώζεται.
Ζητάμε εκλογές γιατί πρέπει να αποκατασταθεί το κλίμα εμπιστοσύνης απέναντι στους πολίτες.
Ο μοναδικός πολιτικός αντίπαλος για τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ -που εδώ και 10 χρόνια είναι ο κορμός της προοδευτικής παράταξης- είναι η Δεξιά. Και είναι ο κ. Μητσοτάκης ο βασικός μου ανταγωνιστής.
Υπάρχουν δύο προϋποθέσεις για να έχουμε πολιτική αλλαγή:
-Να είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στις επόμενες εκλογές.
-Τα προοδευτικά κόμματα να αθροίζουν ποσοστά πολύ μεγαλύτερα από τα ποσοστά που θα αθροίζουν η ΝΔ και ο κ. Βελόπουλος, τα κόμματα της Δεξιάς.
Τούτη την ώρα χρειάζεται μια προοδευτική κυβέρνηση η οποία θα αναλάβει να στηρίξει τα νοικοκυριά, να στηρίξει τους επαγγελματίες, να στηρίξει την κοινωνική συνοχή και να διαχειριστεί την πανδημία με αξιοπιστία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου