Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Ελληνοτουρκικά: Γεμίζει με πτώματα Τούρκων η Βόρεια Συρία - Σκοτώθηκαν 7 Τούρκοι στρατιώτες στην ενέδρα που έστησαν Κούρδοι αντάρτες του YPG. - Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ


 

Νέα θυσία 7 Τούρκων στρατιωτών στον βωμό των νεο-Οθωμανικών επιδιώξεων σε Συρία και Ιράκ.
Σύμφωνα με κουρδικές πηγές και βίντεο, σκοτώθηκαν Επτά Τούρκοι στρατιώτες στο Σερχάτ και στο Χεφτανίν από ενέδρα που πραγματοποίησαν οι Κούρδοι αντάρτες του YPG.



Τα τουρκικά στρατεύματα εγκατέλειψαν τις θέσεις τους και τράπηκαν σε φυγή στο Σερχάτ ενώ 2 θέσεις καταστράφηκαν στο Χεφτανίν.

Το Κέντρο Τύπου των κουρδικών Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG) εξέδωσε γραπτή δήλωση σχετικά με τις τελευταίες αντάρτικες ενέργειες και τις τουρκικές επιθέσεις εισβολής στο έδαφος του Κουρδιστάν.

«Οι δυνάμεις μας στην περιοχή Serhat πραγματοποίησαν αποτελεσματικές ενέργειες κατά τις οποίες οι αντάρτικες τακτικές της νέας εποχής συνδυάστηκαν για να χαιρετίσουν την Ημέρα της Ανάστασης της 27ης Νοεμβρίου που σηματοδοτεί την επέτειο ίδρυσης του Κόμματός μας.

Αναλυτικά οι δράσεις έχουν ως εξής:

Την 1η Δεκεμβρίου, ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε επιχείρηση εισβολής με τη συμμετοχή των μυστικών του στρατευμάτων του στην περιοχή Demirkapı.

Μια μυστική τουρκική μονάδα βρέθηκε στο στόχαστρο των δυνάμεών μας την ίδια μέρα, και χτυπήθηκε σε συντονισμένη δράση ανταρτών στις 17:00 της 2ας Δεκεμβρίου.Ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε εδώ.

Στις 25 Νοεμβρίου, μια μυστική μονάδα του τουρκικού στρατού καταδιώχθηκε από τις δυνάμεις μας στην περιοχή Glidax της περιφέρειας του Αgiri.

Την ίδια μέρα στις 09:30 οι δυνάμεις μας πραγματοποίησαν συντονισμένη δράση από 2 κατευθύνσεις, με στόχο δύο θέσεις όπου βρίσκονταν Τούρκοι στρατιώτες.

Οι ομάδες κρούσης μας επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά και τις κατέστρεψαν μέσα σε 10 λεπτά. Τουλάχιστον 2 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν, ενώ οι υπόλοιποι εγκατέλειψαν τις θέσεις τους και τράπηκαν σε φυγή.

Οι κουρδικές δυνάμεις μας αποχώρησαν από την περιοχή δράσης χωρίς θύματα.

Στις 17 Δεκεμβρίου, σε θέση του τουρκικού στρατού στο Girê Koordîne στην περιοχή Pîrbila, έγινε επίθεση των δυνάμεών μας και καταστράφηκε 1 θέση, ενώ σκοτώθηκαν και οι Τούρκοι στρατιώτες που βρίσκονταν μέσα.

Στις 19 Δεκεμβρίου, οι Τούρκοι στρατιώτες στο Girê Koordîne στην περιοχή Pîrbila χτυπήθηκαν από τις δυνάμεις μας και τουλάχιστον 4 από αυτούς επιβεβαιωμένα σκοτώθηκαν, ενώ μια 1 θέση καταστράφηκε.

Στις 16, 17, 18, Δεκεμβρίου, ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε την περιοχή Kafya στην περιοχή Garê με μαχητικά αεροσκάφη.  Δεν είχαμε θύματα κατά τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αγριεύει επικίνδυνα για την Άγκυρα η κατάσταση στην γειτονική χώρα με την Τουρκία, αφού ο συριακός στρατός σε συνεργασία με τους Κούρδους κτυπούν αλύπητα τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις.

Μπορεί ο Ρ. Τ. Ερντογάν να θέλει να παρουσιάσει την εικόνα της ανίκητης Τουρκίας, όμως η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική.  

Οι Κούρδοι της Συρίας εκτιμούν ότι τόσο το AKP όσο και το MHP υφίστανται μια σοβαρή κρίση, είναι πολύ αδύναμα και κατευθύνονται προς τη διάλυση, αλλά το τουρκικό καθεστώς προσπαθεί να επιβιώσει εις βάρος του κουρδικού λαού.

 Πηγή:https://www.pentapostagma.gr/kosmos/mesi-anatoli/7058442_apokleistiko-koyrdiko-binteo-tis-sfagis-skotothikan-7-toyrkoi?utm_source=email&utm_medium=newsletter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου