Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Ποιοι είναι και τι θέλουν οι "ψεκασμένοι"...

 






Την 1η Αυγούστου η Α. ανέβασε στο ΦΒ το παρακάτω σχόλιο:

…"Καλό μήνα με υγεία για όλο τον κόσμο. Ψυχραιμία και κοινή λογική. Μην τους κάνουμε το χατίρι και σκοτωθούμε μεταξύ μας, αλλά ούτε να τρελαθούμε και να το βάλουμε κάτω.

Πλύση εγκεφάλου και τρομολαγνεία αυτοί, όλα πουτάνα και τρέλα με κορδέλα εμείς. Παγωτά, μπύρες και βουτιές, αυτός είναι ο Αύγουστος. Πολλά φιλιά..


Πάλι καλά που δεν μας είπαν πως ο καύσωνας να πλήξει μόνο τους ανεμβολίαστους…"

Στις 13 Αυγούστου ανέβασε το παρακάτω μήνυμα: "Διπλό χτύπημα για εμάς σήμερα. 1ον είμαι θετική και με την βούλα. Όχι ότι θα πεθάνουμε κιόλας αλλά ταλαιπωρία, γραφειοκρατία, ελαφρύ φαγητό και καραντίνα (το σεξ κομμένο)…" Το δεύτερο χτύπημα αφορά στο σκύλο της…

Στις 21 Αυγούστου ανέβασε το παρακάτω μήνυμα: "Βοήθεια. Με διασωληνώνουν ενάντια στην θέληση μου. ….( ακολουθεί όνομα, νοσοκομείο και αριθμός δωματίου…) Ενημερώστε όποιον μπορεί να με βοηθήσει…".


Λίγες μέρες αργότερα ο σύζυγος ανέβασε ένα post όπου μεταξύ άλλων ανέφερε "Σήμερα στις 13:16 αυτός ο άγγελος, ο δικός μου άγγελος, το κορίτσι μου, πέταξε από την αγκαλιά μου για τους ουρανούς…"

Στο ίδιο post κάποιος σχολίαζε: "Θεός σχωρέστην, τουλάχιστον δεν έκανε το εμβόλιο και πέθανε υγιής…"

Έχουμε πλέον περί τους 200 θανάτους της εβδομάδα και περί του 350 διασωληνωμένους, ο αριθμός των οποίων ανεβαίνει δυναμικά, με πάνω από το 90% αυτών να είναι ανεμβολίαστοι.

Ανέσυρα την παραπάνω ιστορία από τον πληθωριστικό ορυμαγδό των κοινωνικών δικτύων προκειμένου να καταλάβω ο ίδιος και να ρίξω φως στα πιθανά αίτια του αναδυόμενου σκοταδισμού.

Ποιοι  είναι αντεβολιαστές, γιατί είναι αντεμβολιαστές, τι ζητάνε και ποιο είναι το πιθανό μέγεθος του κακού που μπορούν να κάνουν στη ζωή τους, τους υπόλοιπους και την κοινωνία συνολικότερα;

Ποιοι είναι οι "ψεκασμένοι" συνολικότερα η  συγκυριακή έκφραση των οποίων αυτή την περίοδο είναι οι "αντεμβολιαστές".

Όσοι πιστεύουν πως μας "ψεκάζουν" για να ελέγχουν τις αντιδράσεις μας φαινομενικά είναι ακίνδυνοι γιατί μπορεί να φοράνε μάσκες ή μεταλλικούς σκούφους προκειμένου να μην τους υποβάλουν με μικροκύματα ιδέες και συμπεριφορές, κάτι που δεν έχει άμεση επίπτωση σε άλλους, αλλά όταν δεν εμβολιάζονται αποτελούν πρόβλημα γιατί καθυστερούν τη δημιουργία τείχους ανοσίας και το τέλος της πανδημίας...

Ο διχασμός...

Ο βαθύτερος διχασμός που υπάρχει στη χώρα αλλά και τη Δύση συνολικότερα δεν είναι αυτός μεταξύ αριστεράς ή δεξιάς, γερακιών ή περιστερών στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, ευρωπαϊστών ή σκεπτικιστών αλλά τελικά μεταξύ "ψεκασμένων" και "αψέκαστων"...

Τα πεδία των "ψεκασμένων" και της θολής αντισυστημικότητας αλληλεπικαλύπτονται και μια πρωταρχική πηγή της οργής και της αντίθεσης στο σύστημα είναι η δίκαιη ή άδικη αίσθηση που αδικούνται λόγω σκοτεινών μεθοδεύσεων ισχυρών κύκλων του συστήματος.

Πάντα υπήρχαν "ψεκασμένοι" αλλά τώρα η παρουσία λόγω των κοινωνικών δικτύων και των πολιτικών που δρουν, λαμβάνοντας υπόψη τις πεποιθήσεις και τις προκαταλήψεις της κοινής γνώμης, αποκτά βαρύτητα.

Οι "ψεκασμένοι" δεν είναι λίγοι και επειδή άγονται και φέρονται εύκολα από επιτήδειους που τους επαναλαμβάνουν ρυθμικά λέξεις-κλειδιά μέσα, σε συνήθως  ασυνάρτητες, προτάσεις, σε μια δημοκρατία συνιστούν το μεγαλύτερο κίνδυνο αυτοχειρίας της.

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της KapaResearch στο ερώτημα αν η χώρα σήμερα κινείται προς τη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση το 40% των εμβολιασμένων απαντά στη λάθος και το 58% στη σωστή.

Αντίστοιχα στους ανεμβολίαστους το 83% απαντά προς τη λάθος κατεύθυνση και μόνο το 13% προς τη σωστή.

Στα συναισθήματα που αισθάνονται οι δύο κατηγορίες,  Ελπίδα και Αισιοδοξία αισθάνεται το 21% των εμβολιασμένων και το 4% των ανεμβολίαστων αντίστοιχα. Θυμό και Οργή αισθάνεται το 33% των εμβολιασμένων και το 68% των ανεμβολίαστων.

Στο ερώτημα με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν, στους εμβολιασμένους πρώτο έρχεται η οικονομία με 41% ενώ στους ανεμβολίαστους πρώτο έρχεται η επιδημία με 44%.

pin

Βλέπε: Έλληνες και το εμβόλιο κατά "Covid-19”…

Την περασμένη δεκαετία το κίνημα των "αγανακτισμένων" κονιορτοποίησε το πολιτικό σκηνικό και λίγο έλειψε να ρίξει τη χώρα στα βράχια. Αιμοδότης τότε ήταν αμφότερα τα δυο πολιτικά άκρα τα οποία έφτασαν να συγκυβερνήσουν.

Σήμερα η "αντιεμβολιαστική" έκφραση των "ψεκασμένων" έχει κυρίως πηγή προέλευσης της Άκρα Δεξιά και του θρησκόληπτους.

Η ύπαρξη ενός τόσο ισχυρού ρεύματος αντισυστημικότητας είναι θέμα χρόνου να δρομολογήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις με αφορμή τη πρώτη κρίση που θα αντιμετωπίσει η Κοινωνία είτε λόγω της εμφάνισης κάποιου "Μαύρου Κύκνου" στις αγορές και την οικονομίας είτε κάποιας εξέλιξης στα εθνικά ζητήματα. Αν συμβεί αυτό η ζημιά που θα προκύψει μπορεί να είναι πολλαπλάσια...

kostas.stoupas@capital.gr 




πηγή:https://www.capital.gr/o-kostas-stoupas-grafei/3579281/poioi-einai-kai-ti-theloun-oi-psekasmenoi