Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

H Miss Μπέλα Μπούλα, PhD. - Δεν ξέρουν κανέναν που ν’ αρρώστησε!



Η προχθεσινή φωτογραφία της κυρίας που χοροπηδούσε πάνω στις... μάσκες, με δεκάδες πσεκασμένους τριγύρω να χασκογελούν, να τραβούν video κ.λπ., έγινε viral στα social media και την είδαν ακόμη και οι... ιθαγενείς στο Τιμπουκτού!  
Όλοι έχουμε δει επίσης, τα διάφορα στιγμιότυπα όπου νεαρές και νεαροί ερωτώνται για ποιο λόγο δεν πειθαρχούν στο νόμο και δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας, και απαντούν πως "δεν πιστεύουν ότι υπάρχει ο ιός, γιατί κανείς δεν τους έχει δώσει αποδείξεις" ή επειδή "δεν ξέρουν κανέναν που ν’ αρρώστησε"! 
Αυτά στο έτος 2020, σε μία ευρωπαϊκή χώρα που βιώνει δημοκρατικό πολίτευμα, επί περισσότερα από πενήντα πέντε χρόνια. Για πάνω από δυο γενιές δηλαδή!
Το πράγμα, είναι χειρότερο. Οι έρευνες κοινού δείχνουν ότι ένα ποσοστό, το οποίο κυμαίνεται μεταξύ 20 και 25% των κατοίκων της χώρας, όχι μόνο δεν πιστεύει πως υπάρχει ο SARS-CoV-2 και πολλοί από αυτούς θεωρούν πως αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας συνωμοσίας για την υποταγή της ανθρωπότητας στην θέληση του... Bill Gates και του... George Soros! 
Δεν πρόκειται για ελληνικό φαινόμενο! Σε κάποιες χώρες, τα ποσοστά είναι ακόμη μεγαλύτερα! Έως και τερατώδη (π.χ.  ΗΠΑ περί το 48% δεν θέλει τη χρήση μάσκας) Αλλά εδώ ενδιαφέρει η Ελλάδα...
Με απλά λόγια λοιπόν, κάποιοι Έλληνες πιστεύουν πως μερικοί από τους πλουσιότερους κατοίκους της Γης, αφιερώνουν χρόνο, (πολύ) χρήμα και προσπάθεια, για να ελέγξουν το μυαλό και τη σκέψη της... γιαγιά-Τσακάλως και του μπάρμπα-Τσακμάκι, στην Κάτω Ανωραχούλα! Πραγματικά μένει άφωνος κανείς...
Οφείλουμε βέβαια να αντιληφθούμε πως, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, είναι άνθρωποι απλοί, καθημερινοί, νοικοκυραίοι  και μεροκαματιάρηδες. Του είδους που έχουμε μάθει ν’ αποκαλούμε, "της διπλανής πόρτας". Με τόσα προβλήματα και εμπόδια να αντιμετωπίσουν καθημερινά, ώστε είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν έχουν τη δυνατότητα ή αντοχή να διαθέσουν λίγα λεπτά της ώρας για να επικεντρωθούν σε γενικά θέματα, σε ζητήματα που επηρεάζουν μεν δραματικά τον μικρόκοσμό τους αλλά ταυτόχρονα, απλώνονται πολύ έξω από αυτόν. Χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία για την "αδιαφορία" τους φυσικά, ανεβοκατεβαίνουν βουνά και λόφους κάθε ημέρα, είναι απόλυτα φυσιολογικό να μην ενδιαφέρονται τι συμβαίνει στο... διπλανό ποτάμι. Ακόμη και όταν το ποτάμι αυτό, απειλεί να ξεχειλίσει και να τους πνίξει...
Θεωρούν πως τα... ποτάμια είναι δουλειά άλλων, τους οποίους έχουν εκλέξει για ν’ ασχολούνται με αυτά. Κάνουν λάθος, όμως αυτό είναι ένα άλλο θέμα, για μια άλλη μέρα...
Το όλο σκηνικό θα είχε μικρή σημασία εάν, μέσω αυτής της αδιαφορίας, ορισμένοι επιτήδειοι δεν κατάφερναν να χειραγωγήσουν την άποψη αυτών των απλών συμπολιτών μας, στοχεύοντας είτε σε οικονομικό, είτε σε πολιτικό κέρδος. Σε κάποιες περιπτώσεις δε, και στα δύο!
Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση πάντως, το ζήτημα θα είχε περισσότερο ποινικό ενδιαφέρον, παρά οτιδήποτε άλλο. Οι επιτήδειοι βλέπετε, χρησιμοποιούν "ειδικούς" οι οποίοι είναι είτε... ανειδίκευτοι, είτε απλά ανύπαρκτοι, οπότε κάποια στιγμή κάποιος από αυτούς θα ξεπερνούσε τα όρια, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα υπήρχε παρέμβαση της Δικαιοσύνης και... τα δικαστήρια θα είχαν δουλειές με φούντες για καμιά πενταετία και βάλε. Αλλά το θέμα θα τελείωνε εκεί.
Δυστυχώς για τη χώρα όμως, το ζήτημα έχει ξεφύγει πολύ πέραν των ορίων της απλής δικαστικής διαδικασίας. Η Μπέλα Μπούλα, PhD παρλαπίπας από το πανεπιστήμιο της... Ουζουμπούρου, κοστίζει πανάκριβα σε όλους μας. Πολύ παραπάνω απ’ ό,τι αντέχουμε να πληρώσουμε! 


πηγή:https://www.capital.gr/o-petros-lazos-grafei/3479214/h-miss-mpela-mpoula-phd