Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Τουρκολιβυκό: Μετά την πτώση του αχυράνθρωπου του Ερντογάν, σε αποσύνθεση ο GNA - 20 εταιρίες μοιράστηκαν το λιβυκό πετρέλαιο


 


Ομάδα ενόπλων εισέβαλε στο ξενοδοχείο Taj στην πόλη Misrata της Λιβύης όπου θα έδινε συνέντευξη τύπου ο Α’ αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του GNA o Ahmed Maetiq.Όχλος και ένοπλοι εισέβαλαν στο hôtel Taj της Misrata κι εκδίωξαν τον Ahmed Maetiq διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική του κι αυτός αποχώρησε κακήν κακώς και η προγραμματισμένη συνέντευξη ακυρώθηκε.Εκατοντάδες άτομα εισέβαλαν στο ξενοδοχείο. Η συνέντευξη είχε θέμα τη συμφωνία GNA-LNA για ν΄ανοίξουν και πάλι τα πετρελαϊκά πεδία αλλά οι πολίτες και οι ένοπλοι διαφωνούσαν….

O Haftar δήλωσε ότι το πετρελαϊκό εμπάργκο θ΄αρθεί αρχικά για 1 μήνα μετά τη συμφωνία για το μοίρασμα των εσόδων με την κυβέρνηση της Tripoli. Το εμπάργκο τέθηκε σ΄εφαρμογή από τις 17 Ιανουαρίου.Η πλειοψηφία των λιμανιών και των πετρελαϊκών πεδίων έκλεισε η παραγωγή έπεσε από 1,2 mb / j σε 100 000, κυρίως offshore.

Image

20 εταιρίες μοιράστηκαν το λιβυκό πετρέλαιο: Οι κυριότερες είναι οι εξής:

Iταλική Eni, γαλλική Total, ρωσική Gazprom, Aυστραλιανή Woodside, η βραζιλιανή Petrobras, Sirt of Libya, Nippon & Japex,η αμερικάνικη Hesse & Exxon , η κινέζικη Sanbus, η αγγλική BP και η ισπανική Repsol. Ο λαός διαμηνύει στο Χαφτάρ να μην επιτρέψει την χώρα να λυμαίνονται τρομοκράτες κι αποικιοκράτες…Αυτό δήλωσε πως η χώρα υποφέρει από αγώνα για την εξουσία…

Μετά την κατάρρευση του αχυράνθρωπου του Ερντογάν του Fayez al Sarraj που ανακοίνωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα ότι θα παραιτηθεί και θα παραδώσει την εξουσία ως το τέλος του Οκτωβρίου εντείνονται τα σημάδια αποσύνθεσης του GNA.Ο al Sarraj έκανε λόγω για συνωμοσίες.. H διάσπαση του σχηματισμού είναι πασιφανής. Αντίπαλος του al Sarraj είναι ο τ. Υπ. Εσωτερικών που φαίνεται πως κινεί νήματα πλέον……Aνεξέλεγκτη η κατάσταση….Σημειωτέον η Misrata είναι στρατηγικής σημασίας πόλη που ελέγχει ο GNA και προορίζει για ναυτική της βάση η Τουρκία.

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου