Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Συντάξεις/Αναδρομικά: Έχει "σκαλώσει", στο Ελεγκτικό Συνέδριο, η νομοθετική ρύθμιση, για τα αναδρομικά, των συνταξιούχων του δημοσίου. - Τι αφορά η ρύθμιση - Πως η κυβέρνηση σκέφτεται να αντιμετωπίσει τους 250.000 συνταξιούχους, που έχουν υποβάλλει αγωγές

 






     1. Έχει "σκαλώσει", η νομοθετική ρύθμιση, που έχει διαβιβάσει εδώ και 20 ημέρες η Κυβέρνηση στο Ελεγκτικό Συνέδριο, με την οποία του ζητάει την γνωμοδότησή του,  για τα αναδρομικά, των συνταξιούχων του δημοσίου, για να μπορέσει, στη συνέχεια,  να προχωρήσει στην ψήφιση της σχετικής διάταξης και στην  έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ). Η νομοθετική ρύθμιση αφορά:

        α. Το ακατάσχετο και την φορολόγηση των αναδρομικών, όχι μόνο για τους δικαιούχους αλλά και και για τους κληρονόμους τους

        β. Τον τρόπο που η κυβέρνηση σκέφτεται να αντιμετωπίσει τους  250.000 συνταξιούχους, που έχουν υποβάλλει αγωγές, για τις παράνομες και αντισυνταγματικές μειώσεις των συντάξεών τους.

   2. Αυτό που "πονηρεύει", τους προσφεύγοντες, είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση μπορεί να προσπαθεί, μέσω του Ελεγκτικού Συνεδρίου, να βρει  τρόπους μείωσης των οφειλόμενων αναδρομικών, με την μείωση του χρονικού διαστήματος  που ξεκινάει, από 01 Αυγούστου 2012 μέχρι και σήμερα, δηλαδή 98 μήνες!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου