Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Ελληνοτουρκικά: Πολεμικές ιαχές από την Άγκυρα - Ποια εντολή έδωσε ο Σουλτάνος για την εφαρμογή, των νέων κανόνων εμπλοκής! - Νέα προκλητική navtex




Κλιμακώνονται οι προκλήσεις των Τούρκων και πλέον η σταθερότητα στην περιοχή της Μεσογείου κρέμεται από μια κλωστή,
Η Αγκυρά, παρά την προθεσμία ενός μήνα που της έδωσε η ΕΕ προκειμένου να συμμορφωθεί και να σταματήσει τις αυθαίρετες ενέργειες και τις παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου, όχι μόνο δεν αναθεωρεί τη στάση της αλλά εξέδωσε και νέα navtex.
Ειδικότερα, το βράδυ της Παρασκευής, η Άγκυρα εξέδωσε νέα NAVTEX δεσμεύοντας περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και την Κύπρο, όπου και θα κάνει ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Σημειώνεται ότι η διάρκεια της νέας NAVTEX είναι από σήμερα μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου.
Η Λευκωσία απάντησε με έκδοση αντι-Navtex καταγγέλλοντας την παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Διεθνούς Δικαίου και της ασφάλειας στην περιοχή και τονίζοντας ότι η μόνη αρμόδια για οδηγίες εκεί είναι η Λάρνακα. 
Yeni Safak: Νέοι κανόνες εμπλοκής 
Πολεμικές ιαχές  όμως και από την φιλοκυβερνητική Yeni Safak. Η  εφημερίδα σε δημοσίευμα της αποκαλύπτει ότι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν την εντολή να δρουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό στην Άγκυρα.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ: «Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και για σύγκρουση. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει δοθεί εντολή στους πλοιάρχους του Πολεμικού Ναυτικού να απαντούν σε πιθανές προκλήσεις, δίχως να ρωτούν στην Άγκυρα». 


πηγή:https://www.in.gr/2020/08/29/politics/nea-proklitiki-navtex-apo-tin-agkyra-poia-entoli-edose-o-erntogan-stous-tourkous-ploiarxous/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου