Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Συρία: Ρωσοαμερικάνικη σύγκρουση στη Συρία. Τραυματίστηκαν τουλάχιστον 4 Αμερικανοί στρατιώτες - Δείτε πως το Ρωσικό ελικόπτερο κατάφερε, να πετύχει την υποχώρηση των Αμερικανών - ΒΙΝΤΕΟ


 



Αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι το πλήρωμα ενός θωρακισμένου οχήματος των ΗΠΑ τραυματίστηκε όταν έπεσε σε ρωσική στρατιωτική συνοδεία σε περιστατικό στη βορειοανατολική Συρία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. 

Το επεισόδιο φαίνεται να σχετίζεται με μια σειρά τεταμένων συναντήσεων μεταξύ των δύο δυνάμεων όπως δείχνουν βίντεο στα κοινωνικά μέσα που μοιάζουν περισσότερο με κάτι από το Mad Max…

Σύμφωνα με διάφορες αμερικανικές πηγές μέσων ενημέρωσης,επικαλούμενες ανώνυμους αξιωματούχους των ΗΠΑ, το συμβάν συνέβη όταν ένα ρωσικό όχημα προφανώς συγκρούστηκε σκόπιμα με έναν από τ’ Αμερικάνικα, με αποτέλεσμα 4 αμερικανοί στρατιώτες να υποστούν «τραυματισμούς σαν διάσειση». Άλλα μέσα αναφέρουν ότι «τραυματίστηκαν πολλοί στρατιώτες των ΗΠΑ».

Τα νέα εμφανίστηκαν αμέσως μετά την εμφάνιση βίντεο στο διαδίκτυο που δείχνει ένα ρωσικό ελικόπτερο να εκτελεί έναν δυνητικά επικίνδυνο ελιγμό χαμηλού επιπέδου έναντι των αμερικανικών στρατευμάτων. Η Politico αναφέρει ότι αυτό δείχνει το ίδιο περιστατικό και το υλικό περιλαμβάνει μια προφανή σύγκρουση μεταξύ αμερικανικών και ρωσικών οχημάτων.

Η αντιπαράθεση μεταξύ των αμερικανικών δυνάμεων και μιας ρωσικής στρατιωτικής περιπολίας που φαίνεται στα βίντεο δείχνει επίσης ένα ελικόπτερο Mi-8AMTSh των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων να κινείται χαμηλά σ΄ένα κομβόι, προφανώς σε μια προσπάθεια να διαλύσει τα στοιχεία των ΗΠΑ.

Η χρήση ελικοπτέρου ως μέσου διασποράς ανθρώπων στο έδαφος είναι δυνητικά επικίνδυνη…

Μερικά από τα πλάνα φαίνεται να έχουν ληφθεί από ένα ρωσικό όχημα – ίσως ένα όχημα κινητικότητας πεζικού Tigr – σε ένα πεδίο δίπλα σε έναν δρόμο και κοντά στο μπροστινό μέρος μιας στάσιμης αυτοκινοτομπομπής , με πολλά άλλα θωρακισμένα κι φορτηγά να περιμένουν πίσω. Το Mi-8AMTSh – οπλισμένο με λοβό για άκαμπτους πυραύλους 80 χιλιοστών – προσεγγίζει σε χαμηλό επίπεδο από το πίσω μέρος πριν αιωρηθεί μπροστά από τη στήλη των οχημάτων…

Ένα μακρύτερο βίντεο της ίδιας αντιπαράθεσης φαίνεται να δείχνει τις δυνάμεις των ΗΠΑ να εμποδίζουν τη διαδρομή της ρωσικής συνοδείας. Ένα αμερικανικό όχημα MaxxPro προστατευμένο από (MRAP) φαίνεται στη συνέχεια να εμπλέκεται σε σύγκρουση με ένα τεθωρακισμένο Russian Typhoon-K. Αυτό θα μπορούσε να είναι το περιστατικό στο οποίο τραυματίστηκαν οι Αμερικανοί στρατιώτες.

Ένα άλλο βίντεο δείχνει μια συνάντηση μεταξύ δύο οχημάτων των ΗΠΑ και μια ποικιλία ρωσικού υλικού, συμπεριλαμβανομένου ενός τεθωρακισμένου προσωπικού BTR-80, δύο Typhoon-Ks, ενός φορτηγού Ural-4320 και δύο οχημάτων Tigr, καθώς και Mi-8AMTSh και Mi- 35M ελικόπτερα. Σε αυτήν την περίπτωση, ένα αμερικανικό MaxxPro MRAP φαίνεται να κινείται με ταχύτητα πριν προφανώς σταματήσει μεταξύ ενός ρωσικού BTR-80 και ενός Typhoon-K. Δεν είναι σαφές εάν αυτή η σειρά βίντεο σχετίζεται με το περιστατικό όπου τραυματίστηκαν οι στρατιώτες των ΗΠΑ ή αν συνέβη προηγουμένως.

Ένα από τα ρωσικά ελικόπτερα επέδραμε σε ένα σημείο ελέγχου του αμερικανικού στρατού κατοχής και του SDF, αφού εμπόδισαν τη ρωσική περιπολία να ολοκληρώσει το δρόμο της! 

Το ρωσικό ελικόπτερο κατάφερε να αναμοχλεύσει μια μεγάλη καταιγίδα σκόνης, αφού πέταξε λίγα μέτρα πάνω από το σημείο ελέγχου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την υποχώρηση των στρατιωτών των ΗΠΑ και των μαχητών του SDF που είναι πιστοί σε αυτούς. Η ρωσική περιπολία συνέχισε και επέστρεψε μέσω του δρόμου Malikiyah-Qamishli στη βάση του στο Διεθνές Αεροδρόμιο Qamishli.

Τα ρωσικά θωρακισμένα οχήματα περιπολούν για πρώτη φορά κοντά στην πόλη Al-Malikiyah, ειδικά κοντά στα χωριά Aarour Fawqani και Tal Ziarat, στο δρόμο που οδηγεί στο αντλιοστάσιο του Tal Adas, το οποίο διαθέτει μεγάλο αριθμό πετρελαιοπηγών που ανήκουν στην κυβερνητική Διεύθυνση Πετρελαίων Rumailan Oil,
στην Hasaka.

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου