Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

ΕΝταφιασμός Φορολογούμενου Ιδιοκτήτη Ακινήτου: Νέα αναπροσαρµογή των αντικειµενικών αξιών - Ποιοι και γιατί, θα πληρώσουν περισσότερα





 Οι δήµοι θα αναλάβουν από το 2022 τη διαχείριση του ΕΝΦΙΑ, ενώ το επόµενο έτος το κράτος θα παρέµβει για τελευταία φορά στον φόρο ακινήτων µε τη δροµολογούµενη µείωση κατά 8%-10%. 
Νωρίτερα θα ολοκληρωθεί η αναπροσαρµογή των αντικειµενικών αξιών ώστε να τεθούν σε ισχύ το 2021, προκειµένου ο επόµενος ΕΝΦΙΑ να υπολογιστεί µε το νέο καθεστώς. 

Οι νέες αντικειµενικές αναµένεται να φέρουν αυξήσεις στους λογαριασµούς για δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες σε δηµοφιλείς περιοχές, καθώς τα ακίνητά τους θα αποκτήσουν τιµή ζώνης. Η επικαιροποίηση των αντικειµενικών θα πραγµατοποιηθεί το αργότερο έως τον Μάρτιο του 2021, ενώ οι εκτιµητές αναµένεται να πιάσουν ξανά δουλειά περί τα τέλη Σεπτεµβρίου. 

Σύµφωνα µε το κυβερνητικό σχέδιο, που αναµένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στις αρχές Σεπτεµβρίου στην οµιλία του από τη Θεσσαλονίκη, για τη διαχείριση του ΕΝΦΙΑ από τους δήµους θα λειτουργήσει το πρώτο διάστηµα ένας εξισορροπιστικός µηχανισµός για την κατανοµή ανά δήµο, ώστε οι δήµοι να παίρνουν συνολικά το ίδιο ποσό που εισπράττουν και τώρα µε τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, αλλά και µε την κρατική επιχορήγηση. 

Ταυτόχρονα, από τη Θεσσαλονίκη θα γίνουν και οι εξαγγελίες για φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις. Εντός του 2021 θα υλοποιηθούν τρεις παρεµβάσεις στην κατεύθυνση της µείωσης της φορολογίας και της ελάφρυνσης του µη µισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων. 


πηγή:https://media.enikos.gr/data/files/736258_82dd4f83b1-bb3bd9fa8a72d2e4.pdf

Πρόκειται για τη µείωση των ασφαλιστικών εισφορών έως δύο ποσοστιαίες µονάδες, τη µείωση της εισφοράς αλληλεγγύης τουλάχιστον κατά 30% για τα φυσικά πρόσωπα από τον Ιανουάριο του επόµενου έτους και την έναρξη της µείωσης του τέλους επιτηδεύµατος κατά 30%, µε ολοκλήρωσή της έως το τέλος του 2023. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου