Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Ο Τούρκος αντιπτέραρχος ε.α. Ερντογάν Καρακούς τους προσγείωσε ανώμαλα: "Η Ελλάδα δεν είναι η παλιά Ελλάδα." - "Η πολεμική της αεροπορία μπορεί να πλήξει ....... βαθιά στην τουρκική ενδοχώρα"



Προσγείωσε ανώμαλα στην πραγματικότητα όσους συμπατριώτες του κομπάζουν ότι η Ελλάδα είναι «του χεριού τους» και ότι η στρατιωτική ισχύς της είναι αμελητέα ένας απόστρατος ανώτατος αξιωματικός της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας! Καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή του CNN Türk, ο αντιπτέραρχος ε.α. Ερντογάν Καρακούς προειδοποίησε ότι η Τουρκία δεν πρέπει να υποτιμά τις επιχειρησιακές δυνατότητες της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία -όπως είπε- μπορεί να πλήξει στρατιωτικές βιομηχανίες ακόμα και βαθιά στην τουρκική ενδοχώρα, ανατολικά της Άγκυρας!
«Μην παίρνετε καθόλου ελαφρά την Ελλάδα. Για ποιο λόγο, ξέρετε; Το 1974 η Π.Α. της Ελλάδας ήταν ασύγκριτα πιο αδύναμη σε σχέση με αυτήν της Τουρκίας. Αλλά μετά το 1974 το σώμα στο οποίο επένδυσε τα περισσότερα ήταν η Π.Α. Και σήμερα η Π.Α. της Ελλάδας διαθέτει απίστευτες ικανότητες επίθεσης. Δείτε το. Επαναλαμβάνω: Διαθέτει ικανότητα να κάνει επίθεση στην Τουρκία και μην το υποτιμάτε καθόλου αυτό!» προειδοποίησε και συμπλήρωσε ότι δεκάδες αναβαθμισμένα ελληνικά F-16 με διπλές δεξαμενές καυσίμων μπορούν να επιχειρήσουν από την Άγκυρα ως την Κύπρο. 
Η τοποθέτηση του κ. Καρακούς άφησε άφωνους τους υπόλοιπους καλεσμένους της εκπομπής, αλλά και τον παρουσιαστή, καθώς στη γείτονα δεν συνηθίζεται να αμφισβητείται η πολεμική υπεροχή της… Ακολούθησε παροξυσμός στα social media, όπου Τούρκοι χρήστες τον προέτρεψαν να μην τα λέει αυτά δημόσια. Όμως, ο ίδιος επέμεινε και απάντησε μέσω twitter.
«Η Ελλάδα δεν είναι η παλιά Ελλάδα. Η αεροπορική της δύναμη είναι ισχυρή. Τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη μπορούν να έρθουν στην Άγκυρα και να χτυπήσουν τις εγκαταστάσεις της αμυντικής βιομηχανίας μας» επανέλαβε στους επικριτές του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου