Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Οι ΗΠΑ δηλώνουν πως σκότωσαν τον αρχηγό της ISIS Abu Bakr al Baghdadi - Οι Ρωσία αμφιβάλει! - Οι αντιφάσεις.!! - Η επιδρομή κατά του κτιρίου και η διάρκεια της μάχης




UPDATE
 1.  O αμερικάνικος στρατός επιβεβαίωσε πως σκοτώθηκε Baghdadi αφού ταυτοποιήθηκε με τη βιομετρική μέθοδο (φυσιογνωμική αναγνώριση) λίγες ώρες μετά την επιδρομή στο Ιντλίμπ. 
Η ταυτοποίηση της φυσιογνωμίας του είναι άμεση αφού ήταν άθικτη η κεφαλή του. Τα αποτελέσματα του DNA πιστοποίησαν την ταυτότητά του ανέφερε στη συνέχεια ο Τραμπ λέγοντας ότι ο χαλίφης έγινε κομματάκια.. Αντιφάσεις…..!!
2.  Ο Trump επιβεβαίωσε το θάνατο του Baghdadi. Είχε καταφύγει σε ένα τούνελ που είχε δημιουργηθεί για την προστασία του με 3 από τα παιδιά του ισχυρίστηκε ο Donald Trump ανακοινώνοντας πως τα αποτελέσματα του DNA επιβεβαίωσαν την ταυτότητά του. « Ενεργοποίησε το γιλέκο (με τα εκρηκτικά), σκοτώνοντας έτσι τα 3 παιδιά του », διευκρίνισε προσθέτοντας ότι ένας « μεγάλος αριθμός » μαχητών της ISIS ομοίως σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση.
Κατά το λόγο του που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση ο Trump ευχαρίστησε τη Ρωσία, Συρία,Τουρκία και το Ιράκ για την υποστήριξή τους στην επιχείρηση. « Οι στρατιώτες πήραν αποτυπώματα. Το γιλέκο έκανε τα πάντα να εκραγούν αλλά απέμειναν κάποια κομμάτια….» «Την τελευταία νύχτα οι ΗΠΑ σκότωσαν το πρώτο μεγάλο τρομοκράτη του κόσμου» είπε….
3. OI ΡΩΣΟΙ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ....
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας λέει ότι δεν έχει αποδείξεις για την εξολόθρευση του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους αναφέρει το tass.Το υπουργείο άμυνας της Ρωσίας δεν έχει αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με μια επιχείρηση από τις αμερικανικές δυνάμεις στο ελεγχόμενο από την Τουρκία τμήμα της safe zone στο Idlib αναφορικά με τη δολοφονία του Abu Bakr al-Baghdadi, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Igor Konashenkov
Το υπουργείο άμυνας της Ρωσίας δεν έχει αξιόπιστες αποδείξεις ότι ο ηγέτης Abu Bakr al-Baghdadi του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκε σε επιδρομή των ΗΠΑ και αμφιβάλλει ότι μια τέτοια επιδρομή πραγματοποιήθηκε ποτέ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Igor Konashenkov την Κυριακή.
Μοιράζονται αντιφατικές λεπτομέρειες της επιχείρησης κι αυτό δημιουργεί μια αμφιβολία ότι μια τέτοια ενέργεια έγινε ποτέ.
« Δεν γνωρίζουμε τίποτα για οποιαδήποτε βοήθεια για την πτήση των αμερικανικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο της ζώνης αποκλιμάκωσης της Idlib κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης », δήλωσε ο Konashenkov.
Ακόμα μια έκθεση σχετικά με την εξολόθρευση του al-Baghdadi μπορεί να επηρεάσει ελάχιστα την κατάσταση στη Συρία, δήλωσε ο Κονσένσκοφ.
Δεν υπήρξαν αεροπορικές επιδρομές από αμερικανικές δυνάμεις που αναφέρθηκαν από το Idlib της Συρίας
Δεν σημειώθηκαν αεροπορικές επιδρομές από τις αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις ή από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των Η.Π.Α. στις ζώνες αποκλιμάκωσης του Idlib τις τελευταίες ημέρες, σημείωσε ο Konashenkov.tass
Oι μεγάλοι ηττημένοι του συριακού ΗΠΑ και Κούρδοι επιχειρούν για μια ακόμη φορά ν΄ανακάμψουν επικοινωνιακά,ανακοινώνοντας ότι οι Αμερικανοί σκότωσαν σ΄επιχείρηση στο Ιντλίμπ το χαλίφη της ISIS και ότι αυτή έγινε μετά από συντονισμό των μυστικών υπηρεσιών τους όπως έσπευσε να τονίσει ανώτατο στέλεχος του ΥPG. 
Ένας στρατιωτικός αξιωματούχος ανέφερε στο Newsweek ότι ο Baghdadi σκοτώθηκε σ΄αεροπορική επιδρομή και ότι το Υπ. Άμυνας δήλωσε πως ο Λευκός Οίκος έχει υψηλή εμπιστοσύνη ότι σκοτώθηκε ο Baghdadi, αλλά εκρεμμεί η επαλήθευση του DNA και το βιομετρικό test. 
Ο ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε ότι υπήρξε μια σύντομη σύγκρουση όταν οι δυνάμεις των ΗΠΑ εισήλθαν στo σύμπλεγμα στο χωριό Barisha του Idlib και ότι τότε ο Baghdadi σκοτώθηκε με την ανατίναξη ενός γιλέκου αυτοκτονίας. Τα μέλη της οικογένειας του ήταν παρόντα. Σύμφωνα με πηγές του Πενταγώνου, δεν τραυματίστηκαν παιδιά στην επιδρομή, αλλά δύο σύζυγοι του σκοτώθηκαν αφού πυροδότησαν τα δικά τους εκρηκτικά γιλέκα.
Υψηλόβαθμος των μυστικών υπηρεσιών του Ιράκ επίσης τόνισε πως οι ιρακινές υπηρεσίες βοήθησαν στον εντοπισμό του Abu Bakr al Baghdadi που είναι και Ιρακινός υπήκοος ανέφερε η τηλεόραση του Ιράκ.
Μέλη της Joint Special Operations Command’s Delta Team πραγματοποίησαν το Σάββατο μια υψηλού επιπέδου επιχείρηση αφού δέχθηκαν πληροφορίες από πηγές οικείες με την επιχείρηση, αναφέρουν τ΄αμερικάνικα μέσα. Η τοποθεσία που επέδραμαν τα στρατεύματα ειδικών επιχειρήσεων παρέμεινε υπό επιτήρηση για κάποιο χρονικό διάστημα.
O αρχηγός της ISIS που είχε επικηρυχθεί αντί $25.000.000 θεωρείται ότι σκοτώθηκε στη Συρία αναφέρει το foxnews.
Ένας « υψηλής αξίας στόχος της ISIS » –πιστεύεται πως είναι ο Abu Bakr al-Baghdadi — σκοτώθηκε από τις δυνάμεις των U.S.Α-στο Idlib, ανέφερε στρατιωτική πηγή στο Fox News τη νύχτα του Σαββάτου.Υψηλός αξιωματούχος της διοίκησης Trump επιβεβαίωσε αργότερα το λογαριασμό της πηγής.
Στις 9:23 μ.μ. Σαββάτου οTrump ανέβασε στο Twitter μήνυμα που αναφέρεται σε μια « πολύ μεγάλη » είδηση, » κάτι πολύ μεγάλο ακριβώς τώρα συνέβη » έγραψε.
Λίγο αργότερα ο Λευκός Οίκος σε ανακοινωθέν του δήλωσε ότι το μεγαλειώδες νέο θα μπορούσε ν΄ανακοινωθεί στις 9 π.μ. της Κυριακής (1300GMT). .
Το Newsweek μετέφερε αργά το Σάββατο πως ο Baghdadi (7χλμ από τουρκικά σύνορα) σκοτώθηκε σε μια ειδική επιχείρηση αποστολή που ο Trump ενέκρινε πριν μια εβδομάδα. Ο Γ Διοικητής των SDF o Mazloum Abdi ανέφερε το πρωί της Κυριακής στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter πως  "η επιτυχής και ιστορική επιχείρηση οφείλεται σε μια κοινή δουλειά των μυστικών υπηρεσιών με τις ΗΠΑ."
12 ελικόπτερα των ΗΠΑ με στρατιώτες ειδικών δυνάμεων συμμετείχαν στην επιχείρηση τη νύχτα κατά του κρησφύγετου του ψευδοχαλίφη. Οι ΗΠΑ αν τον σκότωσαν αποδεικνύεται ότι ήξεραν ακριβώς και τη διεύθυνση του  "επικηρυγμένου" γεγονός που συνηγορεί στη θεωρία ότι η ISIS είναι κατασκεύασμά τους…
ΗΠΑ και Κούρδοι επιχείρησαν να κάνουν σπέκουλα στο συριακό με την κατάκτηση της Ράκα όταν ο συριακός στρατός με βαρύ τίμημα απελευθέρωσε από τζιχαντιστές τα 2/3 της χώρας και όλες τις μεγάλες πόλεις. 
Σήμερα και η Ράκα πέρασε στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, αυτή την κρίσιμη στιγμή διάλεξαν οι ΗΠΑ σε στιλ δολοφονίας Μπιν Λάντεν ν΄ανακοινώνουν ότι σκότωσαν τον αρχηγό της ΙSIS σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τονώσουν την καταρρακωμένη θέση τους και την αξιοπιστία τους στο συριακό και διεθνώς….Πάντως όλα αυτά σε πλέγμα παραπετάσματος και συσκότισης πληροφοριών, εικόνα νεκρού δεν υπάρχει μόνο  "είδηση" προς το παρόν…….Άλλωστε είναι εκατοντάδες οι φορές που ανακοινώθηκε ο θάνατος του… H Aμερική θέλει ν΄αποσυρθεί από Συρία αλά Hollywood….Αυτή είναι μια μεγάλη μιντιακή νίκη πριν την τελική της απόσυρση.
O Baghdadi ήταν κρατούμενος για χρόνια στην φυλακή Abou Ghraib κατά την αμερικάνικη κατοχή του Irak όπου εκπαιδεύθηκε από την CIA απελευθερώθηκε από την Washington,και σχημάτισε την Daech. 
L’image contient peut-être : eau et plein air
update
Στις 22.20 μ.μ. Σαββάτου, σύμφωνα με τις τοπικές πηγές / μετά τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με πηγές Αμερικανών 8 ελικόπτερα υπό την κάλυψη αναγνωριστικού αεροσκάφους / UAV και άλλου αεροσκάφους της Συμμαχίας εισήχθησαν στον εναέριο χώρο του Idlib για την επιχείρηση εξάλειψης του al-Baghdadi.
Το καταφύγιο του Al-Baghdadi βρισκόταν στο χωριό Barisha, μόλις 5 χλμ. από τα τουρκικά σύνορα.Επίσης βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το κεντρικό αποθετήριο της ΗTS, όπου συχνά πραγματοποιούνται συναντήσεις ομάδων ηγετών.
Η επιδρομή κατά του κτιρίου διήρκεσε τρεις ώρες, με αποτέλεσμα ο Abu Bakr al-Baghdadi και οι δύο σύζυγοί του ν΄αυτοανατιναχθούν. Δύο σώματα, ένα από τα οποία μοιάζει με του Baghdadi , βρήκαν οι Αμερικανοί.
Ακτιβιστές αναφέρουν τη δολοφονία 7 ατόμων κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένων 3 γυναικών και 1 παιδιού. Οι Αμερικανοί περιμένουν τα βιομετρικά αποτελέσματα ταυτοποίησης του al-Baghdadi.
Στη ΗTS ανακοίνωσαν ότι σκοτώθηκε ο Abdullah Kardash, ο διάδοχος του Abu Bakr Al-Baghdadi.

Την ίδια στιγμή, οι Ιρακινοί δήλωσαν ότι συμμετείχαν και οι Κούρδοι δήλωσαν ότι η επιχείρηση ήταν το αποτέλεσμα συνεργασίας με την υπηρεσία τους πληροφοριών.
Όλοι στο κτίριο που χτυπήθηκε πάντως ήταν ξένοι..
Αλλά και το Υπ. Άμυνας Τουρκίας ανακοίνωσε πως υπήρξε ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των στρατιωτικών αρχών πριν την επιχείρηση χθες νύχτα στο Idleb ενώ κουρδικό μέσο αναφέρει πως ο χαλίφης ήταν χθες σε τουρκική πόλη και παρακολουθήθηκε.
Συμπερασματικά μέχρι τώρα Κούρδοι, Τουρκία, Ιράκ ανακοίνωσαν πως συνεργάστηκαν με ΗΠΑ σ΄επίπεδο πληροφοριών για την επιχείρηση.
Το πρώτο μέρος της αμερικανικής ταινίας τρόμου τελείωσε με το θάνατο του χαλίφη από τα χέρια των ηρώων.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου