Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης : Αυξήσεις στις επικουρικές τους συντάξεις 52,5 ευρώ το μήνα μεσοσταθμικά. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι



Αυξήσεις  στις επικουρικές τους συντάξεις 52,5 ευρώ το μήνα μεσοσταθμικά ,ή 630 ευρώ ετησίως  θα λάβουν 465.112 συνταξιούχοι και μάλιστα αναδρομικά από τις 4 Οκτωβρίου 2019 (ημέρα έκδοσης της δικαστικής απόφασης) όπως ανακοίνωσε  μέσω του ΣΚΑΙ 100,3  ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.



Σε ερώτηση σχετικά με τους δικαιούχους των αυξήσεων στις επικουρικές συντάξεις, ο κ. Βρούτσης απάντησε ότι οι αυξήσεις θα αφορούν τους συνταξιούχους οι οποίοι υπέστησαν περικοπή με βάση το μαθηματικό τύπο του νόμου Κατρούγκαλου, που προέβλεπε ότι το άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης δεν πρέπει να ξεπερνά τα 1.300 ευρώ.

«Οι αυξήσεις θα δοθούν την ημέρα που θα φέρουμε στη Βουλή το νέο ασφαλιστικό νόμο και θα ψηφιστεί, ενώ θα αποδοθούν και οι αναδρομικές υποχρεώσεις της πολιτείας προς τους συνταξιούχους» τόνισε ο υπουργός Εργασίας, υπογραμμίζοντας ότι, από τις 4 Οκτωβρίου 2019, που εκδόθηκε η απόφαση του ΣτΕ, οι οφειλόμενες υποχρεώσεις του κράτους θα καταβληθούν στο ακέραιο μέχρι και το τελευταίο ευρώ.



Οι αυξήσεις θα δοθούν με τον νέο ασφαλιστικό νόμο που προετοιμάζει η Κυβέρνηση σε συμμόρφωση με την  απόφαση του  ΣτΕ. Το νομοσχέδιο όπως είπε ο υπουργός Εργασίας αναμένεται να έρθει στη Βουλή  στις αρχές του νέου έτους.
















Πηγή: https://www.skai.gr/news/finance/vroutsis-ston-skai-1003-poses-kai-poies-anadromika-oi-ayksiseis-se-epikourikes
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου