Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Οι κοινωνικές παροχές δεν εξυπηρετούν τον σκοπό που θα έπρεπε!! Δηλαδή την ανακούφιση των αδύναμων και των φτωχών!!








Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Γ. Βρούτσης και Θ. Καράογλου εξηγούν ότι τα στοιχεία τη Eurostat για το 2017 έδειξαν ότι «ενώ οι κοινωνικές μεταβιβάσεις κατά μέσο όρο στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση κατά το ένα τρίτο (32,4%) των ατόμων που ζουν στα όρια της φτώχειας, στην Ελλάδα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το ποσοστό αυτό έφτασε μόλις το 15,8%, με αποτέλεσμα η χώρα μας να κατατάσσεται στην τελευταία θέση του σχετικού πίνακα».

«Η κυβέρνηση έχει επιλέξει ως εργαλείο άσκησης δημοσιονομικής πολιτικής τη δημιουργία υπερπλεονασμάτων, και μάλιστα υπερηφανεύεται γι’ αυτό, παρόλο που χρησιμοποιεί εξοντωτικές φορολογήσεις και εισφορές που υπονομεύουν την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας» τονίζουν οι τομεάρχες της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι «ωστόσο αποδεικνύεται τελικά ότι ακόμα και όσα από τα χρήματα των υπερπλεονασμάτων “επιστρέφονται” στους πολίτες ως κοινωνικές παροχές, δεν εξυπηρετούν τον σκοπό που θα έπρεπε. Δηλαδή την ανακούφιση των αδύναμων και των φτωχών».

Ως εκ τούτου οι κ.κ. Βρούτσης και Καράογλου επισημαίνουν ότι «δυστυχώς η ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ δεν εξαντλείται μόνο στην αδυναμία ανάπτυξης της οικονομία, γιατί η κυβέρνηση αποδεικνύεται απολύτως ανεπαρκής ακόμη και στην κοινωνική της πολιτική».

πηγή:https://www.liberal.gr/arthro/229388/politiki/2018/g-broutsis-ntropi-gia-tin-kubernisi-ta-stoicheia-gia-ti-ftocheia.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου