Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Ομαδικές αγωγές από την ΠΟΑΣΥ για την διεκδίκηση και εξασφάλιση της μη παραγραφής των περικοπών των δώρων και του επιδόματος αδείας



   Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΑΣΥ αποφάσισε να προβεί να προβεί σε ομαδικές αγωγές υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας, για την διεκδίκηση και εξασφάλιση της μη παραγραφής των περικοπών των δώρων και του επιδόματος αδείας.

  Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα από τις εργασίες του  Διοικητικού Συμβουλίου, στις 24-10-2018







Για τα τρέχοντα οικονομικά θέματα ακολούθησε ενημέρωση από το Νομικό Σύμβουλο της Ομοσπονδίας κ. Χάρη ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ και τον Αντιπρόεδρο Οικονομικών κ. Βασίλειο ΠΑΝΤΑΖΗ, εφιστώντας την προσοχή όλων ειδικά στο θέμα της διεκδίκησης των περικοπών που είχαν ψηφιστεί μετά το πρώτο Μνημόνιο για τα δώρα και το επίδομα αδείας, τονίζοντας ότι η Ομοσπονδία πρέπει να λάβει ομόφωνη απόφαση για την περαιτέρω ενωτική δράση της.
Ο Νομικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας κ. Χάρης ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ αναφέρθηκε εκτενώς στη συνεδρίαση της Επιτροπής Συμμόρφωσης του ΣτΕ, που είχε εκδικάσει την προηγούμενη ημέρα, 23-10-2018, τη γνωστή αίτηση της Ομοσπονδίας μας λόγω της παρέλευσης της οκτάμηνης προθεσμίας που είχε δώσει στο ελληνικό δημόσιο για την πλήρη αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών των ενστόλων. Το ελληνικό δημόσιο δεν ζήτησε αναβολή, ούτε παραστάθηκε, αντιθέτως κατέθεσε έγγραφο, υποστηρίζοντας ότι στο κατατεθέν προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού υπάρχει Κωδικός με εγγραφή 800.000.000 ευρώ και ότι αυτό θεωρείται έναρξη εκτέλεσης της επίδικης απόφασης και άρα έχει συμμορφωθεί. Τελούντες εν αναμονή της απόφασης της Επιτροπής Συμμόρφωσης, θέση της Ομοσπονδίας, ωστόσο, εξακολουθεί να είναι ότι επισήμως δεν υπάρχει κανένα σχέδιο νόμου ούτε υπουργική απόφαση βάσει των οποίων να προκύπτει η αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών και μάλιστα στα επίπεδα του 2012, γι’ αυτό άλλωστε συνεχίζουμε το δικαστικό μας αγώνα στο Συμβούλιο της Επικρατείας και με τις ήδη κατατεθείσες άλλες προσφυγές μας για το νέο μισθολόγιο κλπ.
Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε στη συνέχεια για το θέμα των ημερών –διεκδίκηση και εξασφάλιση της μη παραγραφής των περικοπών των δώρων και του επιδόματος αδείας- τονίζοντας ότι η Ομοσπονδία, πρώτη και σε ανύποπτο χρόνο είχε ξεκινήσει τη διαδικασία διεκδίκησης συγκεκριμένων ποσών, της περιόδου από το 2016 και εντεύθεν, και μάλιστα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, επιλέγοντας συγκεκριμένη τακτική και σε συνεργασία με ορισμένα ΔΣ πρωτοβάθμιων σωματείων – μελών μας, με κύριο γνώμονα τη διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των αστυνομικών, όπως έχει τονιστεί έκτοτε και σε άλλες  συνεδριάσεις, τόσο του ΔΣ της Ομοσπονδίας, όσο και των Γενικών Συμβουλίων αυτής.
 Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο παραγραφής, τονίστηκε επίσης ότι η τελευταία εξέλιξη δεν αποτελεί αιφνιδιασμό για εμάς, διότι υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια διεκδίκησης και διασφάλισης του μείζονος αποτελέσματος, έως τέλη Δεκεμβρίου 2018, αρκεί να υποβληθούν εγκαίρως οι απαιτούμενες αγωγές.
Για τον καλύτερο χειρισμό της υπόθεσης και με στόχο την κατοχύρωση των συμφερόντων όλων των συναδέλφων μας, όπως έγινε και με τις προσφυγές στο ΣτΕ για τα μισθολογικά, το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα να προβεί σε ομαδικές αγωγές υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας μας, επισημαίνοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε περίπτωση μεμονωμένων διεκδικήσεων.
πηγή:http://www.poasy.gr/site/index.php/el/anakoinwseis/p-o-as-y/item/710-ergasies-dioikitikoy-symvouliou-p-o-as-y-24-10-2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου